Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Prodaja medicinskih uređaja vodi Johnson & Johnson do impresivnih rezultata u prvom kvartalu

U prvom kvartalu ove godine, Johnson & Johnson, američki zdravstveni gigant, nadmašio je predviđanja analitičara svojim poslovnim rezultatima.

Glavni faktor je bio uspjeh u prodaji medicinskih uređaja, što je posljedica sve većeg broja ljudi koji se ponovno odlučuju na nehitne medicinske procedure koje su odgađali za vrijeme pandemije COVID-19.

U prvom kvartalu prošle godine, Johnson & Johnson je zabilježio gubitak od 491 milijun dolara, prenosi Seebiz. Dok je u istom razdoblju ove godine ostvario neto dobit od 5,45 milijardi dolara, što iznosi 2,20 dolara po dionici. Prihodi su porasli za dva posto, dosegnuvši 21,38 milijardi dolara.

Iako su dionice tvrtke pale tijekom utorak, tokom drugog dijela produženog trgovanja došlo je do blagog oporavka. S rastom od 0,31 posto, dosegnuvši cijenu od 144,90 dolara.

Prihodi od medicinskih uređaja i potrepština tvrtke Johnson & Johnson iznosili su 7,82 milijarde dolara. Što predstavlja povećanje od četiri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Akvizicije

Povećanje prodaje također je rezultat akvizicija tvrtki koje se bave proizvodnjom uređaja za kirurške zahvate i liječenje srčanih oboljenja. U protekle dvije godine, Johnson & Johnson je akvizirao Abiomed za 16,6 milijardi dolara, Laminar za 400 milijuna dolara, a nedavno i Shockwave Medical za 13,1 milijardu dolara.

Iako tvrtka nije prodala nijedno cjepivo protiv COVID-19 u SAD-u tijekom prvog kvartala ove godine, prodaja lijekova je porasla za 1 posto. Dosegla je iznos od 13,56 milijardi dolara.

Johnson & Johnson je najavio povećanje kvartalne dividende za ulagače od 4,2 posto, što će iznositi 1,24 dolara po dionici. Također, tvrtka očekuje prihod od 88,4 milijarde dolara ove godine. Uz prilagođenu zaradu po dionici od 10,72 dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno