Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

TikTok od Snapchat-a preuzima popularne vatrice

Iz TikTok -a su potvrdili testiranje nove opcije, a nije teško pogoditi od koga su dobili inspiraciju. Jedna od specifičnih opcija Snapchata su tzv. vatre. Odnosno streakovi koji označavaju koliko su dana zaredom korisnici međusobno komunicirali putem te platforme.

Kada korisnici počnu komunicirati više dana zaredom, pored tog razgovora prikazat će se simbol vatre i broj koji označava broj dana neprekidne komunikacije. Mnogima takve vatre simboliziraju povezanost s drugim osobama te je broj streakova za neke čak postao i statusni simbol prijateljstva. Kako se te vatre ne bi ugasile, potrebno je unutar svaka 24 sata razmijeniti poruke.

Ideja iza vatri nije vezana samo uz komunikaciju i prijateljstvo korisnika. Riječ je o lukavoj taktici ove platforme s kojom žele korisnike motivirati da što češće koriste Snapchat. Čak i ako nemaju neki konkretan razlog za komunikaciju i razmjenu poruka, mnogi će stupiti u kontakt s prijateljima putem Snapchata samo kako im se vatra, nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, ne bi ugasila. Novo aktiviranje bi značilo kretanje od nule (iako pretplatnici danas mogu pauzirati streakove).

Želite vatru, dopisujte se tri dana uzastopno

Snapchatovu taktiku sada je odlučio kopirati TikTok. Na društvenim mrežama neki su korisnici već prijavili kako su im se unutar te aplikacije počela pojavljivati ikone vatre. Pored koje stoji broj uzastopnih dana komunikacije korisnika unutar TikTok -a.

Da su testiranja ove opcije počela, novinarima Tech Crunchea potvrdili su i iz TikTok -a. Nije poznato na kojim je sve tržištima dostupna ova opcija i kakvi su daljnji planovi tvrtke sa streakovima. Kako bi se vatra na TikTok -u pojavila, korisnici se moraju dopisivati najmanje tri dana zaredom. Nakon toga će se uz ikonu vatre početi prikazivati i broj dana uzastopne komunikacije. Kao i na Snapchatu, ako tijekom 24 sata nitko ne pošalje poruku, vatra će se ugasiti te se brojčanik vraća na nulu, navodi Zimo.

Da se to ne bi dogodilo, odnosno kako bi korisnici zadržali vatre, podsjećat će ih TikTok sa svojim obavijestima koje se, naravno, mogu i isključiti. Oni kojima je ova opcija dostupna trebaju u opcijama odabrati privatnost i zatim unutar notifikacija ići na streak settings, gdje je potrebno isključiti te obavijesti.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno