Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

U Rusiji bitcoin plaćanja za međunarodna poravnavanja moguća

Elvira Nabiullina, direktor Centralne banke Ruske Federacije, prisustvovala je ekonomskom forumu u St. Petersburgu gdje je komentirala korištenje Bitcoina od strane Rusije, kao i ostalih kriptovaluta, za međunarodnu trgovinu, prenio je državni list Kommersant.

Naš stav je da kriptovalute ne bi trebale biti korištene kao sredstva za kalkulaciju unutar države, već za međunarodna poravnavanja, ukoliko ne narušavaju ruski finansijski sustav, ako je to moguće

izjavila je Nabiullina pred reporterima.

Ranije tijekom ekonomskog foruma, prije izjave Nabiulline, prvi zamjenik predsjednika centralne banke, Ksenia Yudaeva, takođe je izjavila da se Rusija ne protivi plaćanjima kao što je Bitcoin “u međunarodnim transakcijama i međunarodnoj financijskoj infrastrukturi.”

Centralna banka Rusije je predlagala zabranu rudarenja i trgovanja kriptovaluta u siječnju 2022. godine. Nakon predlaganja ovakve zabrane, predsjednik Rusije Vladimir Putin, otvoreno se suprotstavio njihovom mišljenju navodeći da država ima “konkurentsku prednost” u sektoru rudarenja i zatražio od njih da ponovo razmisle o svom stavu.

Elvira Nabiull Vladimir Putin razgovaraju o kriptovalutama izvor DWcom
Elvira Nabiull Vladimir Putin razgovaraju o kriptovalutama izvor DWcom

Kao odgovor na predsjednikov zahtjev, predstavljen je zakon od strane vlade Rusije, koji regulira Bitcoin i širi ekosustav kriptovaluta, javlja kripto.ba. Tijekom istog mjeseca, ministarstvo financija objavilo je izmjenjenu verziju ovog zakona, sa prijedlogom ispravnijeg reguliranja kripto ekosustava.

Poslijedično, kako su vlada Rusije i financijske vlasti imale različito mišljenje o ovome i jedin i drugi su imali individualce na izvršnim pozicijama vezanim za ovu stvar.

Pitanje je kada će se dogoditi, kako će se dogoditi i kako će biti regulirane (kriptovalute). Sada su i centralna banka i vlada aktivno uključeni u ovo.

izjavio je Denis Manturov, ministar industrije i trgovine Rusije

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno