Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

UAE: Banke mijenjaju politiku prema Rusiji

Banke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) ograničavaju svoje poslovanje s Rusijom. Donose odluke o zatvaranju i osobnih i poslovnih računa kako bi izbjegle potencijalne sekundarne sankcije.

“U ovom trenutku, banke UAE odbijaju primiti novčane transakcije iz Rusije i onemogućuju plaćanja prema Rusiji”, izvještavaju ruski mediji.

Ruski mediji napominju kako banke nastavljaju zatvarati račune tvrtki koje su u vlasništvu ruskih državljana. Pri čemu još uvijek jasno ne objašnjavanju razlog zatvaranja, prenosi Poslovni Puls.

Napominje se kako su banke UAE počele pooštravati svoju politiku prema klijentima s ruskim državljanstvom u jesen 2023. Kada su prestale prihvaćati uplate iz Rusije.

Jedna banka u Hong Kongu koja je do nedavno bila ključna u “lančanim” plaćanjima, od veljače 2024. godine je odlučila izaći iz takvih aranžmana, a transakcije se sada izvršavaju putem kriptovaluta.

Situacija s bankarskim uslugama postala je komplicirana za tvrtke koje imaju ruske korisnike. Oni ne mogu izvršavati novčane transfere prema Rusiji niti primati sredstva iz te zemlje.

Unatoč ovim izazovima, ruski mediji napominju kako je još uvijek moguće otvoriti račun u bankama UAE za fizičke ili pravne osobe iz Rusije. No postupak je duži za one koji nemaju veze s lokalnom elitom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno