Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Želite li petke učiniti još boljima? Primijenite jednostavno e-mail pravilo

Neke od kompanije koje su se našle među najboljima za 2022. implementirale su jednostavnu, ali važnu politiku za rješavanje problema ili poboljšanje svoje kulture.

Početkom 2021., vodeći tim Fronta, softverske tvrtke za komunikaciju s klijentima, sazvao je sastanak kako bi se pozabavio važnim pitanjem: Kako bi mogli donijeti olakšanje zaposlenicima koji pate od burnouta bez žrtvovanja produktivnosti? Zahtjev broj jedan u Frontovoj posljednjoj anketi o angažmanu zaposlenika bio je za veću fleksibilnost u načinu rada. Kao i u mnogim poduzećima, godina pandemije u kombinaciji s računanjem na socijalnu pravdu zemlje ostavila je Frontove radnike pod stresom i tjeskobom, prenosi Inc.

Suosnivačica Fronta Mathilde Collin razgovarala je s vlasnicima kompanija u svojoj rodnoj Francuskoj koji su uveli četverodnevni radni tjedan, ali su utvrdili da njezina kompanija sa sjedištem u San Franciscu ne može ostaviti svojih 7500 klijenata na cjedilu čak ni samo jedan dan. Ipak, nešto se moralo dati.

Usredotočivši se na zahtjev za fleksibilnošću, Collin je shvatila da je njezinim zaposlenicima potreban dan u kojem bi mogli zadovoljiti potrebe kupaca, a da ih ne zatrpavaju interni zahtjevi. Kompanija se odlučila za strukturu koju naziva Fleksibilni petak.

U suštini, petkom možete biti nedostupni uz neke iznimke”, kaže Ash Alexander, šef kadrovske Fronta. Zaposlenici i dalje rade, ali ne moraju odgovarati na interne mailove ili pozive, a nema ni internih sastanaka. Kupci su jedini prioritet.

Očigledno, funkcionira. U anketama kompanije, 94 posto Frontovih radnika reklo je da imaju više fleksibilnosti u ispunjavanju obiteljskih i osobnih obaveza, dok se 89 posto slaže da je politika “pozitivno utjecala na njihovu opću dobrobit”.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno