Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Zlato i srebro i dalje rastu

Zlato je krenulo prema uzastopnom tjednom rastu zahvaljujući očekivanjima da će Federalne rezerve smanjiti kamatne stope prije kraja godine. Trgovci očekuju podatke o plaćama u SAD-u za sljedeću seriju naznaka o izgledima.

Zlatnim polugama za trenutnu isporuku trgovalo se iznad 2363 dolara za uncu nakon što su ovaj tjedan porasli za više od 1%. Srebro je također imalo koristi od uspona, napredujući natrag prema 31 USD za uncu.

Izvješća objavljena u srijedu pokazala su da se američki sektor usluga smanjio najbržim tempom u četiri godine, dok je tržište rada vidjelo daljnje znakove ublažavanja. Ako inflacija nastavi padati, usporavanje bi moglo omogućiti Fedu da smanji troškove posudbe. Pomažući tako zlatu jer ne plaća kamate, piše Seebiz.

Rast zlata ovog tjedna produžava niz od tri kvartala dobitka, s rekordnim cijenama u svibnju. Dobici su potaknuti velikim kupnjama centralne banke i geopolitičkim napetostima. Kupnja u Aziji također je pomogla jer su lokalne valute pale, a ulagači traže imovinu koja je sačuvala svoju vrijednost.

Promptno zlato je bilo 0,3% više na 2.363,67 dolara za uncu u 13:30. u Singapuru, s Bloombergovim promptnim indeksom dolara i 10-godišnjim prinosima američkih državnih obveznica na putu tjednog pada. Srebro je ovog tjedna poraslo za gotovo 5%, dok su platina i paladij također ojačali.

Očekuje se da će izvješće o zapošljavanju u SAD-u pokazati pad u zapošljavanju, plus umjereni rast plaća. Plaće su prošlog mjeseca vjerojatno porasle za 190.000, prema srednjoj procjeni u Bloombergovoj anketi. Nezaposlenost se držala na 4%, što je najviše u više od dvije godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno