Financa
Digitalni poslovni portal

50 besplatnih virtualnih obilazaka jedinstvenih i poznatih mjesta

Ako ste zapeli kod kuće ili za svojim uredskim stolom i sanjate da pobjegnete, donosimo prijedlog 50 besplatnih virtualnih obilazaka.

Ako ste zapeli kod kuće ili za svojim uredskim stolom i sanjate da pobjegnete, internet je tu za vas! Uz modernu tehnologiju sada možete barem uzeti mentalni odmor i istražiti neka prekrasna mjesta, povijesne lokacije i poznate muzeje gdje god se sada nalazili – piše lovetoknow.com

Virtualni obilasci muzeja

Ako ste ljubitelj umjetnosti i antikviteta, možete posjetiti neke od najizvrsnijih i najpoznatijih svjetskih muzeja samo tako da uključite svoje računalo i uživate u vlastitom virtualnom obilasku.

Louvre

Jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu, Louvre, ima virtualne obilaske nekoliko svojih izložaka. Možete vidjeti neke nevjerojatne komade iz starog Egipta, oslikane stropove Galerie d’Apollon i ostatke opkopa oko Louvrea iz njegovih srednjovjekovnih dana. Flash je potreban za pokretanje virtualnih obilazaka na vašem računalu.

Louvre

Muzej umjetnosti Metropolitan

Metropolitan Museum of Art omiljena je institucija u New Yorku s zbirkama koje obuhvaćaju više od 5000 godina umjetnosti i dizajna. Možete ih virtualno posjetiti kako biste saznali više o nekim od njihovih trenutnih izložaka, kao i stalnim zbirkama baroka, renesanse i umjetnosti iz cijelog svijeta. Trenutni eksponati mogu uključivati ​​ne samo umjetnost nego i modu modnih dizajnera kao što su Coco Chanel i Christian Dior.

Muzej Solomona R. Guggenheima

Ne samo da možete pogledati izloške moderne umjetnosti u ovom kultnom muzeju New Yorka, možete razgledati i jedinstvenu arhitekturu. Obilazak je omogućen pomoću Googleove tehnologije.

Muzej moderne umjetnosti

Njujorčanima poznat kao MoMa, Muzej moderne umjetnosti ima jednu od najvećih zbirki poznatih djela modernih umjetnika. To uključuje djela Vincenta Van Gogha i Pabla Picassa. Možete pogledati slike ili skulpture, a zatim pogledati stvarni prikaz muzeja koristeći Google tehnologiju.

Le Gallerie Degli Uffizi

Smještena u Firenci u Italiji, Galerija Uffizi omiljeno je odredište za razgledavanje velikih umjetničkih djela iz razdoblja renesanse. U virtualnom obilasku dostupno je preko 150 artikala. Možete pogledati sliku djela s detaljnim opisom, kao i stvarni prikaz predmeta izloženog u muzeju.

Degli-Uffizi galerija u Firenci

Britanski muzej

Britanski muzej ima interaktivnu izložbu na internetu koja predstavlja vremensku liniju koja počinje od 2000. do 5000. godine prije Krista zajedno s grafikonom koji predstavlja Afriku, Ameriku, Aziju, Europu i Oceaniju. Možete kliknuti duž vremenske trake na svakom kontinentu da biste vidjeli umjetnička djela i antikvitete, te informacije o svakoj stavci. Tu je i audio koji možete reproducirati, a koji detaljno opisuje svaku stavku.

Smithsonian National Museum of Natural History

Ovaj klasični muzej smješten u glavnom gradu SAD ima razne eksponate koji pokrivaju i antičko i moderno doba. Virtualni obilasci pokrivaju i stalne izložbe kao što je njihova zbirka kostiju i fosila dinosaura, kao i trenutne rotirajuće izložbe. Također, možete vidjeti obilaske nekih od njihovih popularnih prošlih izložaka i pogled “iza kulisa” njihovog centra za istraživanje i podršku.

Muzej Van Gogha

Ljubitelji nizozemskog impresionističkog slikara svidjet će se ovom obilasku Van Goghovog muzeja u Amsterdamu. Klikom na ekran možete se kretati kroz muzej, počevši od ulaza. Obilazak uključuje i informacije o slikaru i njegovom životu, te činjenice o nekim od njegovih najpoznatijih djela.

Rijksmuseum

Ovaj muzej sa sjedištem u Amsterdamu dom je poznatih umjetničkih djela iz nizozemskog zlatnog doba. Slikari poput Vermeera i Rembranta izloženi su virtualno s informacijama o djelima i umjetnicima. Također možete pogledati unutrašnjost muzeja, koji je sam po sebi impresivan arhitektonski podvig.

Rijksmuseum Amsterdam

Muzej J. Paula Gettyja

Getty Center u Los Angelesu dom je djela od osmog stoljeća do današnjih dana. Virtualni obilazak omogućuje vam pregled preko 15 000 eksponata uključujući etruščanske, grčke i rimske antikvitete, osvijetljene rukopise i moderna fotografska djela.

Nacionalna galerija umjetnosti

National Gallery of Art

Nacionalna galerija umjetnosti u Washingtonu, D.C., posvećena je djelima poznatih američkih umjetnika od osnutka zemlje. Muzej ima video obilaske trenutnih izložbi, kao i audio i video snimke dostupne na internetu u kojima se raspravlja o djelima koja se tamo nalaze. Na web stranici muzeja nalazi se i virtualna muzejska aplikacija za iPad namijenjena djeci da saznaju više o američkoj umjetnosti.

Kazalište-muzej Dalí

Djela poznatog umjetnika Salvadora Dalíja mogu se pronaći u ovom virtualnom obilasku. Muzej se nalazi u Kataloniji, Španjolska, a online obilazak predstavlja pogled na zgradu “bez zidova” gdje možete kliknuti na istaknuta područja kako biste vidjeli njegove radove.

Muzej Georgia O’Keefe

Web stranica umjetnice poznatu kao “majka američkog modernizma” omogućuje vam obilazak nekoliko izložaka u ovom muzeju u New Mexicu. Možete pogledati neke od njezinih najpoznatijih djela, te pročitati detaljne informacije o slikama.

Nacionalni muzej moderne i suvremene umjetnosti u Južnoj Koreji

Ovaj muzej uključuje umjetnička djela iz cijelog svijeta i sadrži obuhvaća korejske umjetnike i njihov rad. Također ima prekrasnu arhitekturu, što sam muzej čini umjetničkim djelom. Virtualne obilaske terena, zgrada i eksponata možete pogledati na službenom YouTube kanalu muzeja.

Nacionalni muzej zračnih snaga Sjedinjenih Država

Smješten uz povijesni Wright Field, Nacionalni muzej USAF-a ima virtualni obilazak koji vam omogućuje da posjetite galerije i izložbe. Omogućeni su audio, video i pisani resurse kako biste saznali više o izlošcima. Dostupna je i aplikacija Cockpit 360 za pametne telefone koja vam pruža 360-stupanjski pogled na unutrašnjost mnogih tipova zrakoplova.

Nacionalni muzej povijesti žena

Ova stranica ima nekoliko online verzija izložaka. Neki eksponati koje možete posjetiti online su i slavne žene iz NASA-e, poznate avanturistice, i pokret Sufražetkinja.

Virtualni obilasci povijesnih mjesta

Svijet je pun kultnih povijesnih mjesta, bilo da su to drevni dvorci ili kipovi ili neko od sedam svjetskih čuda. Možda ih nikada nećete posjetiti u životu, ali ih i dalje možete vidjeti kao da ste tamo.

Sikstinska kapela

Poznate Michelangelove slike koje pokrivaju Sikstinsku kapelu dostupne su na internetu uz gledanje od 360 stupnjeva, uključujući njegovo remek-djelo “Posljednji sud”. Vjeruje se da je to najveće umjetničko djelo ikad stvoreno od strane jedne osobe u povijesti.

Sikstinska kapela

Eiffelov toranj

“La Tour Eiffel” prikazan je na web kameri 24 sata uživo. Pogledajte ovaj lijepe prizore Pariza danju ili gledajte navečer kako biste vidjeli osvjetljen toranj na pozadini gradskih svjetala.

Kineski zid

Smješten u blizini Pekinga u Kini, Veliki zid je izgrađen prije više od 2000 godina i dug je preko 4.800 kilometara. Pomoću virtualnog obilaska možete “prošetati” zidom, kao i čitati fascinantne činjenice o izgradnji i povijesti zida na web stranici China Guide.

Kineski Zid

Nacionalna uprava za zrak i svemir (NASA)

NASA ima na raspolaganju virtualni obilazak njihovog istraživačkog centra Langley u Virginiji i istraživačkog centra Glenn u Ohiju. Klikom na interaktivnu kartu možete vidjeti obilaske kao i video zapise o važnom radu na nacionalnom svemirskom programu u tim objektima.

Vatikan

Virtualni obilasci Vatikana omogućuju vam pogled od 360 stupnjeva na nekoliko poznatih mjesta u ovoj povijesnoj i značajnoj vjerskoj građevini. Možete razgledati Raphaelove sobe, Nikolinsku kapelu i sobu Chiaroscuri. Također možete obići njihove muzeje Pio Clementino i Chiaramonti.

Times Square

Malo je mjesta u New Yorku poznatijih od Times Squarea, užurbanog središta aktivnosti u “gradu koji nikad ne spava”. Postoji nekoliko web kamera uživo koje 24 sata dnevno prikazuju pogled na ulicu i Times Square iz zraka.

Times Square New York

Kolonijalni Williamsburg

Saznajte više o danima američke revolucije gledajući uživo web kamere kolonijalnog Williamsburga. Postoji web kamera koja se fokusira na dijelove grada uključujući tavernu Raleigh, zgradu suda, zgradu glavnog grada i Trgovački trg.

Stonehenge

Google Street View stavlja vas u središte misteriozne formacije u Wiltshireu u Engleskoj. Možete pomicati kameru okolo kako biste dobili potpuni pogled od 360° na ovaj prapovijesni kameni spomenik.

Stonehenge

Otok Ellis

Djeca i odrasli mogu naučiti više o povijesti imigracije u SAD-u kroz ovaj virtualni izlet na otok Ellis. Obilazak uključuje video i informacije o ovom povijesnom mjestu.

Kuća Ane Frank

Muzej Anne Frank ima online obilazak od 360 stupnjeva kuće u kojoj se skrivala obitelj Frank tijekom Holokausta. Također možete pogledati online izložbu o Anneinoj priči, dostupnu na 20 jezika, i verziju virtualne stvarnosti njihovog tajnog skrovišta.

Internacionalna Svemirska postaja

NASA-ina web stranica nudi virtualni obilazak međunarodne svemirske postaje. Postoje videozapisi s obilascima koje vode astronauti dok se kreću kroz nultu gravitaciju.

Međunarodna svemirska postaja

Bijela kuća

Možete virtualno posjetiti dom američkog predsjednika u ovom pogledu na Bijelu kuću od 360°. Uz tehnologiju Google Street View, možete koristiti kameru za pomicanje po sobama Bijele kuće, uključujući područja kao što su knjižnica i kuhinje.

Auschwitz

Postoji nekoliko opcija virtualnog obilaska kako biste saznali više o ovom mračnom razdoblju svjetske povijesti. Panoramski prikaz fotografija stranice pruža područja koja se mogu kliknuti kako biste saznali više o svakom dijelu kampa. Web stranica YouVisit ima nekoliko videa s točke gledišta koji prikazuju vožnju kroz Auschwitz u produkciji BBC Newsa. YouTube kanal Discover Cracow također ima film s vodičem od 360 stupnjeva u 4K.

Rimski Koloseum

Koristeći Google Street View, ovaj foto panoramski pogled na Koloseum počinje tako da stojite točno usred ove drevne strukture. Možete pomicati kameru i “prošetati” Koloseumom i zamišljati kako je to bilo u rimsko doba.

Rimski Koloseum

Virtualni posjeti prirodnim čudima

Ako je izvanredna priroda ono za čim stvarno žudite, upotrijebite svoje računalo, tablet ili pametni telefon da biste se odvažili vidjeti neke od zapanjujućih krajolika i parkova na svijetu.

Nacionalni park Yosemite

Jedan od najljepših parkova u Sjedinjenim Državama, Nacionalni park Yosemite svake godine posjeti oko četiri milijuna ljudi. Ako ne možete doći osobno, još uvijek možete vidjeti preko 200 područja parka, uključujući neke od najnevjerojatnijih mjesta u parku kao što su Half Dome i Yosemite Falls. Panoramski pogledi od 360 stupnjeva online također uključuju zvukove prirode kako biste se osjećali kao da ste gotovo tamo.

Nacionalni park Yellowstone

Prvi nacionalni park Sjedinjenih Država, koji se nalazi u Wyomingu, poznat je po svojim gejzirima, uključujući Old Faithful. Web stranica parka omogućuje vam virtualni obilazak nekoliko lokacija u parku koje možete odabrati s karte. To uključuje vruće izvore Mammoth, bazen gejzira Norris i područje Velikog kanjona u Yellowstoneu.

Termalni bazen u Yellowstone parku

Veliki koraljni greben

Najveći sustav koraljnih grebena na svijetu nalazi se uz australski Veliki koraljni greben. Ovaj foto panoramski obilazak omogućuje vam pomicanje kamere oko oceanskih grebena oko otoka Wilson.

Nacionalna morska svetišta

Možete obaviti “virtualni zaron” na ovoj stranici koja sadrži video zapise Kanalskih otoka s nekim razigranim morskim lavovima koji će vas pratiti. Pripovjedač pruža informacije o stvorenjima koja se nalaze u ovom podvodnom pogledu na nacionalno morsko utočište Kanalskih otoka. Tu su i obilasci od 360 stupnjeva temeljeni na fotografijama drugih morskih utočišta kao što su Tafeu Cove u Američkoj Samoi, Florida Keys i Monterey Bay u Kaliforniji.

Anacapa Kalifornija

The Nature Conservancy of Oklahoma

Krenite na virtualni izlet kroz pogled od 360 stupnjeva na krajolike Oklahome. Možete vidjeti prerije, visoravni, planine i obalne ravnice ove prekrasne države. Vodič također pruža informacije o flori i fauni tog područja.

Planina Fuji

Najviši vrh i vulkan Japana, Mount Fuji, udaljen je samo jedan klik s ovim virtualnim obilaskom. Pomoću Google Street Viewa možete snimiti 360 pogled na vrh planine.

Planina Fuji u Japanu

Afrika

Explore.org nudi web kamere uživo iz svijeta prirode Afrike. Možete vidjeti nekoliko kamera uživo, uključujući Tembe Elephant Park u Emangusiju u Južnoj Africi, pojilo u okrugu Laikipia u Keniji i koridor šume gorila u centru GRACE u Kasughu, Istočna Demokratska Republika Kongo.

Mars

Ako želite obilazak više “van ovog svijeta”, možete posjetiti površinu planeta Mars. Ova virtualna tura je dostupna putem NASA-e i Googlea i temelji se na videu koji je snimio NASA-in rover Curiosity.

Virtualni zoološki vrtovi i akvariji

Ako ste više zainteresirani za promatranje flore i faune svijeta prirode, postoji mnogo zooloških vrtova i akvarija koji pružaju virtualne obilaske svojih objekata.

Zoološki vrt San Diega

Jedan od najvećih i najpoznatijih zooloških vrtova u Sjedinjenim Državama je Zoološki vrt San Diega. Zoološki vrt ima postavljene web kamere uživo tako da možete gledati neke od njihovih popularnih stanovnika. Možete gledati slonove, koale, orangutane, siamange, babune, kondore, pingvine, polarne medvjede i tigrove. Također možete pogledati arhive njihove izložbe panda.

Ptica kondor

Nacionalni akvarij

Nacionalni akvarij Baltimorea ima opsežnu online turneju gdje možete proći kroz svaki kat zgrade kako biste posjetili izložbe. Možete vidjeti morske pse, dupine i meduze, kao i staništa postavljena da oponašaju atlantske i pacifičke koraljne grebene, rijeku Amazonu i tropsku prašumu.

Zoološki i botanički vrt u Cincinnatiju

Ovaj zoološki vrt ima dnevni prijenos uživo na Facebooku koji prikazuje “kućni safari”. Moći ćete vidjeti jednog od životinjskih stanovnika zoološkog vrta, a tu su i popratne aktivnosti namijenjene djeci koje roditelji i učitelji mogu uklopiti u školsku nastavu. Zoološki vrt objavljuje arhive na svojoj web stranici nakon završetka prijenosa uživo.

Akvarij u zaljevu Monterey

Ovaj akvarij koji se nalazi nedaleko od Tihog oceana u Montereyu u Kaliforniji poznat je po izlošcima vodenih bića pronađenih u Pacifiku. Možete gledati nekoliko web kamera uživo s koraljnim grebenom, otvorenim oceanom i šumskim okruženjem kelpa, kao i kamere specifične za meduze, pingvine, morske vidre i morske pse. Tu je i web kamera usmjerena na njihovu volijeru i jedna na zaljev Monterey.

Akvarij u Monterey zaljevu

Akvarij Georgije

Smješten u Atlanti, Georgia, ovaj prekrasan akvarij ima nekoliko web kamera koje prikazuju njihove vodene stanovnike. Možete gledati beluge kitove, meduze, pingvine, morske vidre, pirane, morske lavove, a njihova kamera uživo Ocean Voyager sadrži njihov najveći spremnik s impresivnim nizom riba i morskih pasa.

Nacionalni zoološki vrt

Imate mogućnost četiri web kamere uživo stanovnika Nacionalnog zoološkog vrta u Washingtonu, DC. Pogledajte lavove, divovske pande, slonove …

Orke u divljini

Orke

Pogledajte ova prekrasna stvorenja uživo i u divljini na web-kamerama koje vodi Explore.org 24/7. Ne samo da možete vidjeti orke kako prolaze pored kamere, već i čuti zvukove ovih kitova. Web kamere prikazuju nekoliko lokacija uživo na otoku Hanson u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, uključujući one iznad i ispod vode.

Zoološki vrt u Houstonu

Uz svakodnevne događaje uživo na Facebooku koji ističu različite vrste životinja, Houston view ima nekoliko web kamera za vaš užitak gledanja. Možete vidjeti mnoge životinje u zoološkom vrtu, uključujući žirafe, gorile, slonove, nosoroge, čimpanze…

Zoološki vrt Atlanta

Panda u zoološkom vrtu u Atlanti

Ako volite pande, cijeli dan ćete provesti buljeći u kameru za pande uživo iz Zoološkog vrta Atlanta. Ova kamera dostupna je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu i sadrži šarmantne ludorije ovih crno-bijelih medvjeda.

Virtualni tematski parkovi

Ako volite zabavne parkove i tematska odredišta kao što je Walt Disney World, postoji mnogo opcija za online obilaske za vas!

Walt Disney World i Disneyland

Iako obje lokacije nemaju “službeni” virtualni obilazak na svojim web stranicama, možete vidjeti detaljne poglede od 360 stupnjeva oba mjesta koristeći Google Street View. To uključuje poznate lokacije kao što su Epcot Center, Downtown Disney i Disney Springs. Fun Family Florida je YouTube kanal koji ima video obilaske mnogih Disneyevih lokacija, kao i “virtualne” vožnje na nekim od njihovih najpopularnijih vožnji poput Big Thunder Mountain i Expedition Everest Rollercoaster. iThemePark je još jedan YouTube kanal koji ima široku lepezu videa s točke gledišta o Disneyjevim objektima i vožnjama.

Legoland

Ova serija panoramskih pogleda na Legoland nudi poglede na neke od nevjerojatnijih instalacija parka. Pogledajte Lego reprodukcije Tower Bridgea u Londonu, Buckinghamske palače i NASA rakete, među mnogim drugima.

Legoland

Ova serija od 360 panoramskih pogleda na Legoland nudi poglede na neke od nevjerojatnijih instalacija parka. Pogledajte Lego reprodukcije Tower Bridgea u Londonu, Buckinghamske palače i NASA rakete, među mnogim drugima.

Sea World, Orlando

Ovaj online obilazak zabavnog parka i akvarija počinje visoko iznad parka i pruža vam pogled od 360 stupnjeva. Zatim možete odabrati koja područja parka želite dalje istraživati, kao što su izložba pingvina, rollercoaster i riva.

Krenite u online obilazak bilo kada!

Ljepota online virtualnih obilazaka je u tome što ne morate brinuti o pakiranju kofera ili unajmljivanju čuvara kućnih ljubimaca. Sa kauča u dnevnoj sobi možete posjetiti mnoga nevjerojatna povijesna i prirodna mjesta diljem svijeta. Sve što trebate je računalo i internetska vezu, i možete krenuti!

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije