Utorak, 30 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Zašto je Amazon svoju seriju ‘Gospodar prstenova’ vrijednu 715 milijuna dolara dao u ruke dvojici anonimusa

Nova Amazonova serija “Gospodar prstenova” vrijedna 715 milijuna dolara najskuplja je TV serija svih vremena, ali stvorila su je dva relativno nepoznata autora s jedva ikakvim holivudskim zaslugama.

Nakon što je potrošio 250 milijuna dolara za dobivanje prava na snimanje serije smještene u “Međuzemlje”, div e-trgovine Amazon intervjuirao je brojne najbolje poznate osobe iz svijeta filma – uključujući redatelje filma “Avengers: Endgame” braću Russo – dok je tražio prave kreatore koji bi oživjeli njegovu seriju.

Ali tijekom potrage, izvješćuje Wall Street Journal, dvije relativne nepoznanice najviše su impresionirale stručnjake Amazona.

Patrick McKay i J. D. Payne uspjeli su se uzdići iznad desetaka “generičkih” prijedloga svojim duboko osmišljenim planom za 50-satnu televizijsku sagu.

Predstava ovog dvojca za emisiju – koja se fokusirala na razdoblje u Međuzemlju tisućama godina prije događaja iz filmova “Gospodar prstenova” – nenamjerno se uskladila s vizijom koju je J.R.R. Tolkienov unuk Simon Tolkien imao je za seriju, piše Journal.

“Simon Tolkien imao je ideju o seriji koju je želio,” rekao je za Journal izvor upoznat s produkcijom serije, “i otišli su i predstavili je, a da toga nisu bili svjesni.”

Mlađi Tolkien, koji kontrolira imanje svog djeda, bio je dodatno impresioniran time što je Payne govorio “vilenjački” i citirao pokojnog autora u njihovim prvim razgovorima.

Iako je bilo kockanje dati McKayu i Payneu ključeve serije koja je Amazon navodno koštala 715 milijuna dolara samo za prvu sezonu, do sada se čini da se isplatilo.

Amazon kaže da je premijera “Prstenova moći” privukla 25 milijuna gledatelja diljem svijeta tijekom prva 24 sata, iako nije jasno koju metriku Amazon koristi za mjerenje pregleda.

“Prstenovi moći” emitiraju epizode svakog četvrtka u 21 sat po istočno-američkom vremenu na Prime Video. Gledatelji u našoj regiji je mogu gledati petkom na istom ovom servisu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno