Ponedjeljak, 7 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Amazon ukida nekoliko stotina radnih mjesta iz odjela Alexa

Amazon je započeo proces otpuštanja “nekoliko stotina” zaposlenika u svom odjelu Alexa. Otpuštanja su dio šire strategije restrukturiranja koja je u tijeku od prošle godine, potvrdio je Daniel Rausch, potpredsjednik Amazona za Alexa i Fire TV.

U internom dopisu zaposlenicima, Rausch je obavijestio zaposlenike o ukidanju radnih mjesta. Istaknuo je potrebu za usklađivanjem s poslovnim prioritetima i fokusom na generativnu umjetnu inteligenciju.

Ovi pomaci dovode nas do prekida nekih inicijativa, što rezultira ukidanjem nekoliko stotina radnih mjesta.

Daniel Rausch

Ova odluka dolazi u kontekstu sveobuhvatnog rezanja troškova koje je započelo još prošle godine. Pod vodstvom izvršnog direktora Amazona, Andyja Jassyja. S obzirom na ekonomske izazove i usporavanje rasta maloprodajne djelatnosti, Amazon je već otpustio više od 27.000 radnika i ukinuo nekoliko neprofitabilnih inicijativa.

Otpuštanja nisu iznenađenje, prenosi Poslovni Puls. Alexa i slični digitalni pomoćnici suočavaju se s rastućom konkurencijom generativne umjetne inteligencije i chatbota poput OpenAI-jevog ChatGPT-a. Amazon je u rujnu najavio ažuriranja za Alexu koja su povezana s generativnom umjetnom inteligencijom,. Signalizirajući prilagodbu trendovima u tehnološkom sektoru.

S obzirom na trenutačne promjene, ostaje vidjeti kako će se Amazon prilagoditi novim izazovima u području umjetne inteligencije i dalje unaprjeđivati svoje tehnološke inovacije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno