Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

McDonald’s izgubio najveći spor do sada

Lanac brze prehrane McDonald’s naime, nema pravo koristiti termin “Big Mac” za proizvode od mesa. Ovo je uslijedilo nakon što ga nije koristio za navedene proizvode pet uzastopnih godina. Ovo je priopćio europski sud, u djelimičnoj pobjedi irskog konkurenta Supermac’s u dugotrajnom sporu o brendovima.

Presuda Općeg suda sa sjedištem u Luxemburgu bila je usredsređena na pokušaj Supermac’s 2017. godine da opozove McDonald’s uporabu imena Big Mac. Kompanija u SAD je isti registrirala 1996. godine za proizvode od mesa i živine i usluge koje se pružaju u restoranima.

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) odbacila je zahtjev Supermac’s za opoziv. Potvrdili su da McDonald’s koristi termin za popularni sendvič sa mesom i piletinom. Ovo je navelo irsku kompaniju da ospori odluku prenosi Reuters.

Supermac’s je otvorio svoje prve restorane 1978. godine. Prodaje govedinu i pileće hamburgere, kao i pržene pileće nugets-e i sendviče. Opći sud je odbacio argumente McDonald’s i djelimično poništio i preinačio odluku EUIPO-a.

“McDonald’s gubi zaštitni znak u EU Big Mac u pogledu živinskih proizvoda”, presudili su suci. “Kompanija nije implementirao istinsku upotrebu u kontinuiranom periodu od pet godina u Europskoj uniji u vezi sa određenim proizvodima i uslugama”, dodali su, prenose Nezavisne.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno