Subota, 21 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Novi Realme punjač puni telefon u rekordnih 4,5 minuta

Novi Realme punjač doseže snagu koja se uspoređuje s kuhinjskim uređajima.

Korisnici pametnih telefona možda će uskoro zaboraviti na dugotrajno punjenje zahvaljujući najnovijem revolucionarnom punjaču tvrtke Realme. Njihova nova tehnologija, SuperSonic Charge Technology, omogućava punjenje telefona snagom do 320 W. To je čak 16 puta snažnije od standardnog iPhone punjača.

Na nedavnom 828 Fanfest događaju u Shenzhenu, Realme je demonstrirao kako njihova nova tehnologija može potpuno napuniti bateriju od 4420 mAh za nevjerojatna četiri minuta i 30 sekundi. Iako je prikaz bio impresivan, Realme još uvijek nije razvio pametni telefon koji podržava ovu razinu brzog punjenja. Potrošači će morati pričekati prije nego što će moći iskoristiti ovu tehnologiju.

Demonstracija je pokazala izvanrednu učinkovitost novog punjača. Nakon samo jedne minute, telefon je dosegao 26% napunjenosti, dok je 50% postignuto za manje od dvije minute. Ova poboljšanja u dizajnu punjača i baterija predstavljaju značajan napredak u tehnologiji. Prethodni model Realmeovog rekorda, GT Neo 5, punio je bateriju za devet i pol minuta koristeći 240 W punjač. Novi “Pocket Cannon” adapter podržava snagu do 320 W preko dva USB-C priključka. Svaki od njih može isporučiti 150 W za pametne telefone i 65 W za prijenosna računala, piše Zimo Dnevnik.

Za usporedbu, iPhone 15 i 15 Plus mogu se puniti maksimalnom snagom od 20 W, pri čemu im treba oko 30 minuta da dostignu 50% napunjenosti. Realme, s druge strane, osigurava sigurnost i visoku učinkovitost svojom ‘AirGap’ naponskom tehnologijom koja koristi beskontaktno elektromagnetsko pretvaranje za postizanje 93% energetske učinkovitosti, regulirajući struju na 20 volti.

Inovativni dizajn

Inovativni dizajn baterije uključuje četiri zasebne ćelije koje se paralelno pune, što omogućuje veći kapacitet u usporedbi s baterijom iPhonea 15 od 3349 mAh. Ova tehnologija, koja je inspirirana solarnim panelima satelita, otvara mogućnosti za buduću primjenu u sklopivim pametnim telefonima.

Unatoč Realmeovim postignućima, Redmi, podružnica Xiaomija, brzo je postavila novi rekord s punjačem od 300 W, koji napaja bateriju od 4100 mAh za približno pet minuta. Ipak, nijedna od tih kompanija još uvijek nije lansirala pametne telefone koji podržavaju ove napredne tehnologije, a još uvijek nije poznato kada bi mogli biti dostupni na tržištu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno