Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Osnivač Telegrama Pavel Durov uhićen u francuskoj zračnoj luci

Izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova uhitila je francuska policija u zračnoj luci sjeverno od Pariza. Durov je priveden nakon što je njegov privatni zrakoplov sletio u zračnu luku Le Bourget, izvijestili su francuski mediji.

Prema riječima dužnosnika, 39-godišnjak je uhićen prema nalogu za kaznena djela povezana s popularnom aplikacijom za razmjenu poruka. Rekli su da je istraga bila usredotočena na nedostatak moderatora na Telegramu i da je policija smatrala da je ova situacija omogućila nesputano odvijanje kriminalnih aktivnosti u aplikaciji za razmjenu poruka.

Rusko veleposlanstvo u Francuskoj odmah poduzima korake da razjasni situaciju, prema ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS.

Durov je putovao svojim privatnim avionom, prenosi BBC. Telegram je posebno popularan u Rusiji, Ukrajini i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Aplikacija je zabranjena u Rusiji 2018., nakon prethodnog odbijanja gospodina Durova da preda korisničke podatke. No zabrana je poništena 2021.

Telegram je rangiran kao jedna od glavnih platformi društvenih medija nakon Facebooka, YouTubea, WhatsAppa, Instagrama, TikToka i Wechata.

Durov je osnovao Telegram 2013., a napustio je Rusiju 2014. nakon što je odbio udovoljiti zahtjevima vlade da zatvori oporbene zajednice na svojoj platformi društvenih medija VKontakte, koju je prodao.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno