Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Chery Auto ulaže milijarde u Europu

Chery Auto planira uložiti milijarde eura u marketing i razvoj brendova Omoda i Jaecoo u Europi. U sljedeće tri godine, tvrtka će se fokusirati na proširenje prisutnosti na tržištu. Razmatraju i izgradnju novog proizvodnog pogona u istočnoj Europi.

Chery Auto ove godine uvodi brendove Omoda i Jaecoo na europsko tržište, počevši s benzinskim modelima. Prodaja je već pokrenuta u Španjolskoj, Italiji, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Uskoro će im se pridružiti i druge zemlje, uz dodatak hibridnih i električnih vozila.

Kevin Cheng, izvršni direktor Omode i Jaecooa za Italiju, istaknuo je da su ciljevi brendova visoko postavljeni. Kao glavne uzore naveo je marke poput Kije, Hyundaija, Nissana i Volkswagena.

Cheng je naglasio da je Kiji trebalo skoro 20 godina da izgradi povjerenje u Europi. Njihov cilj je postići sličan uspjeh za samo tri godine.

Izjavio je i da su planovi ulaganja u marketing i razvoj brenda strogo povjerljivi. Ipak, naglasio je da se radi o milijardama eura uloženim u projekt.

Chery nije objavio kumulativne podatke o prodaji brendova Omoda i Jaecoo u Europi. Međutim, otkrili su da su prodali gotovo 150.000 vozila u prvih osam mjeseci ove godine. Europska unija predlaže uvođenje carine od 20,7% na Cheryjeva vozila. Ova carina je dio šireg paketa za oporezivanje električnih automobila iz Kine.

Cheng je priznao da su carine izazov za tvrtku. Naglasio je važnost izgradnje dobrih odnosa s Europskom unijom. Proizvodnja vozila u Europi omogućila bi im da izbjegnu te carine. Ipak, istaknuo je da su predložene carine za Chery niže nego za tvrtke poput SAIC Motora.

Najveći kineski izvoznik automobila planira do kraja godine pokrenuti proizvodnju u Barceloni s partnerom EV Motorsom. Ovo će biti njihova prva proizvodna lokacija u Europi, prema izvještaju portala Financije. Grupa također razmatra mogućnosti za otvaranje druge lokacije u Europi.

Talijanska vlada pregovara s Cheryjem i drugim kineskim proizvođačima, poput Dongfeng Motora, kako bi podržala domaću proizvodnju. Chery razmatra istočnu Europu kao moguću lokaciju za novu proizvodnu tvornicu, prema izvorima za Reuters.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno