Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kia EV3: Nova zvijezda električnog tržišta s velikim planovima za Europu

Kia planira veliko širenje na tržištu električnih automobila. Model EV3 smatraju “revolucionarnim” u ovom segmentu. U Južnoj Koreji potražnja za EV3 je izuzetno visoka. Na domaćem tržištu cijena mu je preko 30 tisuća dolara. U Europi, cijena EV3 počinje od 35 tisuća eura.

Kia razmatra i razvoj premium električnog automobila s izvanrednim performansama. Ipak, fokus im je na pristupačnijim modelima. Ovaj trend prihvaća sve više proizvođača. Ranija očekivanja su bila previsoka; vozači ne žele plaćati više za kratki doseg. Infrastruktura za punjenje još uvijek nije dovoljna, a punjenje traje dugo.

Mnogi ljudi još uvijek ne žele plaćati visoke cijene za električne automobile. Međutim, neki vozači razmišljaju o zamjeni benzinaca. Ako bi električni automobili bili jeftiniji, mogli bi postati popularni. Dio njih bi ih koristio kao drugi obiteljski automobil za gradsku vožnju.

Sve više proizvođača automobila, uključujući Citroen i Volkswagen, fokusira se na pristupačne električne automobile. Slične planove imaju i u Južnoj Koreji, zaključuje Zimo Dnevnik.

Tijekom testne vožnje EV3, izvršni direktor Kije, Ho-Sung Song, otkrio je planove za jeftinije automobile. Planiraju razvoj modela ulazne klase, EV2, koji će koštati oko 30 tisuća eura. Nakon EV2, planiraju model EV1 koji bi mogao biti do 10 tisuća eura jeftiniji. Song je istaknuo da žele ponuditi električne automobile ispod 25 tisuća eura, s mogućnošću da cijena padne na 20 tisuća eura.

Razvoj najjeftinijeg automobila neće biti brz i neće se dogoditi u sljedeće dvije godine. Cijena osnovnog električnog automobila mogla bi u budućnosti pasti ispod 20 tisuća eura. Međutim, Song je naglasio da se takva cijena ne može očekivati u ovom desetljeću.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno