Nedjelja, 6 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Temu: Cijene, kvaliteta i strategije na kineskom tržištu

Kineske digitalne platforme sve agresivnije pokušavaju osvojiti što veći udio tržišta. Iako njihove niske cijene privlače potrošače, važno je pristupiti s oprezom.

Kada je Temu pokrenut 2022. godine, rijetki su predvidjeli njegov brzi uspjeh. Pitanje je, međutim, odakle dolazi tehnologija koju nude i zašto su im cijene tako pristupačne?

Krenimo dublje u ovu temu

Prema informacijama s njihove web stranice, Temu je započeo s radom u Bostonu, Massachusetts. Iako je to točno, tvrtka je u vlasništvu kineskog PDD Holdingsa, koji je kasnije premjestio svoje sjedište u Irsku.

Zbog toga se može zaključiti da većina proizvoda dolazi iz Kine i drugih azijskih proizvodnih centara. Temu nije iznimka, jer mnoge velike tvrtke također proizvode ili nabavljaju robu iz inozemstva kako bi smanjile troškove.

Preokret u pristupu

Ako ste naručivali s Temua u ranim fazama, vjerojatno pamtite dugo čekanje na dostavu, koje je variralo od nekoliko dana do nekoliko tjedana. No, u novije vrijeme Temu je promijenio pristup i poboljšao strategiju prodaje.

Primjerice, mogli ste uočiti da su mnogi proizvodi označeni kao lokalni. Takvi artikli se dostavljaju iz vaše države, što znači da bi trebali stići brže.

Iako je roba i dalje uvoznog porijekla, Temu je uspio organizirati zalihe na različitim tržištima. Kvaliteta varira ovisno o proizvođaču – neki brendovi nude odličnu vrijednost za novac, dok vas drugi mogu razočarati.

Zbog toga je ključno pregledati ocjene i pročitati recenzije različitih proizvoda, osobito kada je riječ o tehničkoj opremi, koja je obično skuplja od odjeće ili kućnih potrepština.

Također, provjerite je li prodavač aktivan i na drugim platformama poput Amazona i eBaya. To će vam pomoći da bolje procijenite njegovu pouzdanost, a istovremeno ćete moći usporediti cijene.

Istražite prodavače

Neki prodavači imaju oznaku ovlaštenog dobavljača (Authorized Provider), što ukazuje da su prošli određene provjere. Iako ova oznaka može pružiti određenu razinu sigurnosti, osobito prilikom kupnje skupljih proizvoda, ne biste je trebali smatrati apsolutnom garancijom.

Ako primite oštećen proizvod ili ga ne primite uopće, Temuov program zaštite kupovine (Purchase Protection) omogućava povrat novca. Stoga je važno provjeriti stanje proizvoda odmah po primitku.

Pregledajte proizvod kako biste se uvjerili da nije oštećen, prenosi tportal. Ako primijetite ikakve nedostatke, kontaktirajte korisničku podršku Temua.

Bez obzira na to s kojim prodavačem komunicirate, odvojite trenutak da se informirate o mogućim prijevarama na Temuu kako biste izbjegli postati njihova žrtva.

Smanjenje troškova

Mnogi tehnološki proizvodi dostupni na platformi dolaze iz zemalja s nižim troškovima proizvodnje. Osim toga, Temu eliminira posrednike između proizvođača i kupaca, čime se smanjuju dodatni troškovi poput maloprodajnih režija i troškova distribucije.

Na nekim tržištima iskorištavaju propise koji omogućuju uvoz robe do određene vrijednosti bez plaćanja carina i poreza. Također, činjenica da ne nude skupe brendove poput Applea ili Microsofta dodatno im pomaže, navodi Make Use Of.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno