Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Addiko Bank Sarajevo uručena nagrada u okviru globalne inicijative UN Woman

Na centralnom događaju u okviru globalne inicijative UN Woman, Generacija za ravnopravnost, Addiko Bank Sarajevo uručena je nagrada za doprinos u dijelu inkluzije i rodne ravnopravnosti u BiH.

„UN Women ured u Bosni i Hercegovini je intenzivirao rad na globalnoj kampanji Generacija za ravnopravnost, vodeći svjetsku inicijativu za ubrzanje ulaganja i u implementaciju rodne ravnopravnosti. Prepoznali smo djelovanje Addiko banke u pravcu osnaživanja žena, kako kroz projekt „Ženska Mentorska Mreža“ tako i kroz ostale aktivnosti koje provode u svojoj lokalnoj zajednici“, istakli su iz UN Women ureda.

Govoreći o sudjelovanju u ovoj kampanji od globalnog značaja, Aldina Budnjo, Direktorica Marketinga i korporativnih komunikacije Addiko banke izrazila je zadovoljstvo što je Banka prepoznata kao jedan od odgovornih aktera, koji je kroz svoj angažman i rad ostvario doprinos u podizanju svijesti o važnosti rodne ravnopravnosti, te što je za to i nagrađena.

 „Addiko banka se obvezala da će nastaviti s projektima Ženska Mentorska Mreža, koji organizira u suradnji sa Deloite BIH, kao i Addiko SME akademija, s ciljem edukacije i unaprjeđenja mladih žena na početku poslovne karijere, te predstavnica malih i srednjih poduzeća. Projekte realizujemo s namjerom da utječemo na povećanje impakta žena u poslovnom svijetu i angažmana žena na rukovodećim pozicijama u kompanijama“, istakla je Budnjo.

Svjesni važnosti suradnje i zajedničkog djelovanja po pitanju postizanja prave rodne ravnopravnosti, Addiko banka će i u narednom periodu nastaviti aktivno sudjelovati u spomenutoj kampanji, a sve u cilju stvaranja društva u kojem će svi imati jednake mogućnosti i prava.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno