Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

AI gadgeti će postati standard, a Nothing Phone 3 je prvi korak

Carl Pei, izvršni direktor tvrtke Nothing, kaže da s AI uređajima želi postići ono što je Nintendo postigao s igraćim konzolama.

Carl Pei, izvršni direktor Nothinga, tvrtke poznate po Nothing Phoneu, objavio je video u kojem tvrdi da su pametni telefoni zapravo AI uređaji budućnosti. I da bi umjetna inteligencija mogla promijeniti način na koji ih koristimo.

“Ljudi vole svoje telefone,” rekao je Pei. “No, korisničko iskustvo se već dugo nije mijenjalo. Sve postaje brže, ljepše i lakše za korištenje, ali osnovno iskustvo ostaje isto.”

Prema Peiju, to bi se trebalo promijeniti zahvaljujući neobjavljenom, ali očigledno planiranom Phoneu 3. O kojem se već neko vrijeme šuška. Ako Nothing, kao i dosad, planira izdati novu verziju pametnog telefona u srpnju. To znači da će Phone 3 uskoro biti dostupan u trgovinama. Prema direktoru, Phone 3 će također biti “prvi pravi telefon s umjetnom inteligencijom.”

U videu, ekipa Nothinga prikazuje nekoliko demonstracija. Jedna od njih izgleda kao točna kopija OpenAI GPT-4 demonstracije, s personaliziranim glasovnim asistentom integriranim u operativni sustav. Druga demonstracija prikazuje personalizirani, dinamični početni zaslon koji kombinira pokretač aplikacija i feed.

Telefon automatski preuzima i prikazuje QR kod za kartu koja će vam uskoro trebati, izvlači sadržaj s interneta te prikazuje relevantne podsjetnike i vremensku prognozu. Prema Peiju, ideja je razmišljati o tome kako umjetna inteligencija može preusmjeriti pametne telefone od njihovog dosadašnjeg modela usmjerenog na aplikacije prema sustavu koji zna što vam treba i reagira ovisno o vašoj trenutnoj lokaciji.

Pei naglašava oprez, ističući da su ovo potpuno novi prototipovi. “Ne možete jednostavno lansirati novi proizvod i reći: ‘Evo, nema više aplikacija, hoćete li ga kupiti?’ Naravno da ga neće kupiti.”

Nothing Phone 3

Pei kaže da je zadatak Nothinga izgraditi most između postojećih sustava i onih koji dolaze. Također uspoređuje Nothing s Nintendom, prenosi tportal. Naglašava da se posao ne odnosi na natjecanje u tehnologiji, već na stvaranje zabavnih i korisnih proizvoda.

Što se tiče pametnih telefona, Pei je uvijek isticao da je razlog zašto je Nothing započeo s proizvodnjom slušalica i pametnih telefona taj što su to uređaji koje svi trenutno koriste. “Mislim da će računalni uređaj s velikim zaslonom i određenim mogućnostima kamere još dugo ostati dominantan form factor,” rekao je prošle godine. Vjerovao je da je izrada telefona sigurniji, iako konkurentniji posao. A iskustvo s Humaneom i Rabbitom čini se da potvrđuje da je bio u pravu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno