Financa
Digitalni poslovni portal

Ananas – balkanska verzija Amazona starta ovaj tjedan

Najveća investicija Delta holdinga, platforma za e-komerc Ananas trebalo bi da počne sa radom u tekućem tjednu, a do 2025. godine ulaganje u ovu platformu dostići će 100 milijuna eura, a trebalo bi da zapošljava 900 ljudi.

Marija Desivojević, viša potpredsjednica Delta holdinga zadužena za strategiju i razvoj istakla je da je ova platforma namijenjena cijeloj regiji. “Trenutno imamo 80 zaposlenih uz još 100 zaposlenih u partnerskim kompanijama koji su posvećeni ovom projektu. Akcenat stavljamo na logistiku i želimo da ispunimo obećanje da ono što se naruči bude isporučeno već sutradan”, rekla je Desivojević.
Podsjetimo da je Ananas zamišljen kao verzija Amazona za našu regiju, a obuhvaćao bi i BiH.

Ananas - Balkanska verzija Amazona(deltaholding.rs)
Ananas – Balkanska verzija Amazona (deltaholding.rs)

Delta holding je prošle godine ostvarila prihode od 618,8 milijuna eura i EBITDA-u od 63 milijuna eura.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Milka Vojvodić, generalna direktorica Delta holdinga i viša potpredsjednica ove kompanije za financije i ekonomiju istakla je da je ovo najuspješnija godina u povijesti Delta holdinga.

Prema ovim rezultatima 2021. godina je nauspješnija u poslovanju Delte, od 2011. godine kada se kompanija odlučila za krupan zaokret u svom portfoliju i napustila biznis maloprodaje”, izjavila je Vojvodić dodavši da je prošle godine u budžet Srbije uplaćeno 126,7 milijuna eura, prenio je srbijanski Danas.

Najveći doprinos rezultatima Delte prošle godine ostvario je Delta agrar sa 260 milijuna eura prihoda. Prema riječima Dejana Jeremića, generalnog direktora ove kompanije plan za sljedeću godinu je 307 milijuna eura prihoda.

Angelina Nekić, direktorka kompanije najavila je za ovu godinu investicije od 45,5 milijuna eura i to mahom u Sava Centar. Što se tiče Delta Auta, kompanija će ove godine graditi prodajni centar na 15.000 kvadrata i za 21 milijuna eura.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije