Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Apple udvostručio trajanje baterije na iPhoneu 15

Na ažuriranoj stranici podrške, Apple je objavio da su s iOS 17.4 ažuriranjem (zasad još u beta verziji), baterije u modelima telefona u iPhoneu 15, iPhoneu 15 Plus, iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Maxu u stanju zadržati 80% svog izvornog kapaciteta. Pri 1000 potpunih ciklusa punjenja, što je dvostruko više u odnosu na baterije starijih iPhoneova. U kojima je taj kapacitet mogao biti zadržan nakon 500 punjenja.

Apple kaže da je to potvrdio njegov posljednji test koji je uključio punjenje i pražnjenje baterije 1000 puta “pod određenim uvjetima”. No ne navodi koji su to uvjeti i kako je točno tekao proces testiranja.

To znači da bi vam trebalo proći puno duže vremena dok vam baterija telefona padne na ispod 80 posto kapaciteta. No Apple kaže da istražuje životni vijek baterija starijih modela (ne znamo zašto to nisu prije istražili). Čime se na neki način ograđuje od toga da ovo vrijedi za sve prijašnje iPhoneove.

Kako biste saznali stanje svoje baterije na iPhone 15 modelima s iOS-om 17.4 i novijim, možete vidjeti kada je baterija proizvedena, kada je prvi put korištena, broj ciklusa i preporučuje li se zamjena. Idite na Postavke > Baterija > Stanje baterije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno