Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin je ojačao 6,0 posto na 44.500 dolara

Cijena bitcoina porasla je za više od 6,0 ​​posto na 44.500 dolara, pokazuju podaci portala Coin Metrics, što je njegova najviša razina od 5. siječnja kada se trgovalo za 47.013 dolara.

Najvećom kriptovalutom na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji trgovalo se u ponedjeljak poslijepodne u 16:02 po istočnom vremenu za 44.068,88 dolara, prenosi CNBC.

Rast vrijednosti bitcoina započeo je u petak, nakon objave snažnih siječanjskih podataka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama, koji su znatno premašili očekivanja.

Vrijednost bitcoina je više nego ikad pod pritiskom raznih špekulacija o budućem gospodarskom kretanju Sjedinjenih Država, zbog čega ga novi institucionalni investitori tretiraju kao rizično sredstvo. Međutim, još uvijek nema konsenzusa o tome kako najbolje procijeniti vrijednost bitcoina.

Ova digitalna valuta također prati rast cijena dionica na Wall Streetu, gdje su glavni dionički indeksi prošli tjedan ostvarili velike dobitke.No, tržišni stručnjaci ne uzimaju zdravo za gotovo najnoviji skok vrijednosti bitcoina, pogotovo nakon što je prošlog mjeseca dvaput pao ispod razine od 40.000 dolara.

Izvor: agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno