Financa
Digitalni poslovni portal

Credit Suisse zahtijeva uništenje dokumenata najbogatijih klijenata

Investicijska banka Credit Suisse tražila je od hedge fondova i ostalih investitora da unište dokumentaciju vezanu za jahte i privatne avione njihovih najbogatijih klijenata sa ciljem da spriječi da informacije procure van banke koja je glavni zajmodavac sankcioniranih oligarha.
Investitori su ovog tjedna primili pisma u kojima Švicarska banka zahtjeva od njih da eliminiraju dokumentaciju vezanu za osiguranje zaduženja koji su podržani imovinom poput jahti, privatnih aviona, nekretnina i financijskih sredstava, navode za Financial Times tri osobe upućene u situaciju.

U pismima se navodi da treba “uništiti i trajno eliminirati” sve povjerljive informacije koje dolaze iz Credit Suisse banke, a vezane su za spomenute transakcije, zbog, kako se navodi, “podataka koji su nedavno procurili u medije”.

Ovaj korak banka Credit Suisse je poduzela nakon što je prošlog mjeseca Financial Times objavio izveštaj sa detaljima o rizičnim kreditima vrijednima dvije milijarde dolara koji su povezani sa grupom hedge fondova. Kako piše biznis.rs ovo je pokušaj švicarske banke da spreči klijente da odaju povjerljive informacije uzrokovan je i objavom dokumenata u kojima se nalaze detalji vezani za 30.000 korisnika usluga Credit Suisse, koji razotkrivaju povezanost ove banke sa oligarsima, korumpiranim državnicima i dilerima droge.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije