Financa
Digitalni poslovni portal

Dionice Big Tech kompanija u pandemiji

Pokazalo se da je 2021. još jedna godina koju je oblikovala pandemija Covid-19. Međutim, najveće i najvrjednije tehnološke tvrtke na svijetu nastavile su pokazivati ​​izuzetnu otpornost na globalnu krizu. Dionice Big Tech kompanija u pandemiji su rasle.

Velike tehnološke dionice nadmašile cjelokupno tržište s velikom razlikom u 2020. Rast tehnoloških firmi se nastavio u velikim dijelovima 2021. Dionice Big Tech kompanija u pandemiji koja se protegla i na 2021 su rasle. Ipak, uz jednu značajnu iznimku: Amazon, jedan od najvećih dobitnika 2020., prošle je godine podbacio (u smislu stopa rasta) jer kao div e-trgovine nije uspio održati stope rasta koje je objavio 2020. godine. U godini u kojoj su narudžbe kod kuće i zatvaranje trgovina ubrzale prelazak na online kupovinu diljem svijeta, Amazonova je prodaja skočila za gotovo 40 posto na 386 milijardi dolara. To je podvig koji će biti jako teško ponoviti.

Kao što pokazuje sljedeći grafikon, dioničari Alphabeta imali su najviše razloga za osmijeh u 2021. Cijena dionice tvrtke porasla za 65 posto u posljednjih dvanaest mjeseci. Microsoft je također objavio porast od 51 posto u 2021. S druge strane, Apple-ov dobitak od 34 posto izgleda gotovo razočaravajuće mjereno u odnosu na porast od 81 posto koji je prva svjetska tvrtka vrijedna 3 bilijuna dolara zabilježila 2020. godine.

Izvor: statista.com

Info grafika pokazuje rast cijena dionica Big Tech kompanija u 2020 i 2021 godini koje je obilježila pandemija COVID-19
Promjene cijena dionica Big Tech kompanija u 2020 i 2021 godini; Izvor: statista.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije