Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Dyson otpušta 1000 zaposlenika

Proizvođač usisavača Dyson planira otpustiti oko 1000 zaposlenika u Velikoj Britaniji, gdje trenutno zapošljava 3500 ljudi.

Tvrtka, poznata po svojim inovativnim sušilima za kosu, klima-uređajima i još mnogo toga, rekla je da je revizija njezinog poslovanja uslijedila dok se suočavala sa “sve žešćim i konkurentnijim globalnim tržištima”.

“Brzo smo rasli i, kao i sve tvrtke, s vremena na vrijeme preispitujemo naše globalne strukture kako bismo bili spremni za budućnost. Kao takvi, predlažemo promjene u našoj organizaciji. Što bi moglo rezultirati otpuštanjem radnika” rekao je izvršni direktor Dysona, Hanno Kirner, u izjavi poslanoj e-poštom CNBC-u.

“Dyson djeluje na sve žešćim i konkurentnijim globalnim tržištima, na kojima se tempo inovacija i promjena samo ubrzava. Znamo da uvijek trebamo biti poduzetni i agilni – principi koji Dysonu nisu novi.”

Tvrtka je rekla da će ljudi čiji su poslovi ugroženi dobiti podršku kroz taj proces. Nije jasno hoće li to utjecati na globalna radna mjesta u ovoj fazi.

Očekuje se da će UK ostati ključni istraživački i razvojni centar za Dyson. Koji ima Institut za inženjerstvo i tehnologiju u Malmesburyju u Engleskoj.

Pregled poslovanja u tvrtki započeo je prije općih izbora u Ujedinjenom Kraljevstvu koje je u svibnju najavio bivši premijer Rishi Sunak. Oporbena Laburistička stranka odnijela je uvjerljivu pobjedu na izborima, svrgnuvši s vlasti sadašnje konzervativce nakon 14 godina.

James Dyson, osnivač i glavni inženjer inženjerske tvrtke, bio je glasan kritičar Sunaka. Osuđivao je njegova obećanja da će Britaniju učiniti “znanstvenom velesilom” u pismu londonskom The Timesu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno