Financa
Digitalni poslovni portal

Fabrika Cementa Lukavac u novu godinu ulazi s novim imenom

Od 1. 01. 2022. godine Fabrika cementa Lukavac d.d. je zvanično promijenila svoje ime i oblik društva u Lukavac Cement d.o.o, dok je Lukavac Beton u drugoj polovini 2021. postao samostalno poslovno društvo koje sada posluje pod nazivom Lukavac Beton d.o.o.

Navedene promjene su realizirane s ciljem transparentne identifikacije brendova sa kompanijama.

“Nakon uspješno okončane faze razdvajanja i pozicioniranja naših brendova Lukavac Cement i Lukavac Beton, potpuno logičan slijed je bio da i naše dosadašnje poslovanje uobličimo u dvije firme u svrhu još fleksibilnijeg i učinkovitijeg djelovanja u skladu sa savremenim trendovima. Odlučili smo da u poslovnoj i svakoj drugoj komunikaciji i samim nazivima naših kompanija segmentiramo proizvodnju cementa i betona te dodatno povećamo njihovu prepoznatljivost i funkcionalnost kao pouzdanih partnera i vodećih proizvođača cementa i betona” – istakao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Lukavac Cementa.

Glavni cilj Lukavac Cementa i Lukavac Betona je da se klijentima osigura vrhunska kvaliteta proizvoda i usluga, te da se konstantno radi na daljim ulaganjima i praćenju razvoja modernih tehnologija, što omogućava implementiranje inovativnih ideja i projekata.

Adresa, ID broj, porezni broj, PDV broj, telefon, bankovni podaci, djelatnost društva i e-mail adrese su neizmjenjeni. Promjena naziva i oblika organizovanja društva nema uticaja na zaključene ugovore i uspostavljene obaveze između klijenata, partnera i drugih institucija sa “Fabrikom cementa Lukavac” d.d. Svi ranije zaključeni ugovori ostaju na snazi.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije