Financa
Digitalni poslovni portal

Google završio jednu od najvećih akvizicija u povijesti

Google je objavio da je postigao dogovor o akviziciji kompanije za cyber osiguranje Mandiant a procjenjuje se da je vrijednost transakcije nevjerojatnih 5,4 milijarde dolara. Ovo je, navode američki mediji, jedna od najvećih akvizicija u povijesti tehnološkog giganta.

Kupnjom Mandiant-a dopunit će se postojeći i uspješan Google Cloud u oblasti sigurnosti. U kombinaciji sa sigurnosnim ponudama Google Cloud-a, akvizicija će pomoći kompanijama na globalnom nivou da ostanu zaštićena u svakoj fazi ciklusa sigurnosti“ , rekli su u zajedničkoj izjavi Google i Mandiant. Zanimljivo je da se špekuliralo prije ovog dogovora da je za akviziciju Mandiant-a poprilično bio zainteresiran i Microsoft. Zašto su pregovori propali, ne zna se.

Privacy Sandbox - ilustracija
Privacy Sandbox – ilustracija

O Mandiant-u

Mandiant se fokusira na obavještajne podatke o prijetnjama, odgovor na incidente i testiranje cyber sigurnosti. Zaslužan je za otkrivanje hakiranja Solar Winds-a, razornog upada u sustave brojnih saveznih agencija i privatnih poduzeća. Lansiran je 2004. godine, a kupio ga je FireEye 2013. godine. Postao je neovisna kompanija nakon što je FireEye prodao svoje poslovanje sa proizvodima prošle godine za 1,2 milijarde dolara. Akvizicija dolazi u trenutku kada kompanije možda osjećaju povećanu zabrinutost za cyber sigurnost obzirom na rat Rusije sa Ukrajinom. Posljednjih tjedana, američki zvaničnici su upozoravali kompanije i lokalne vlade na prijetnju od napada na cyber sigurnost, s obzirom da su ruski hakeri ranije krenuli na američke mete.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije