Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Hibridni pogon: Nova inačica kultnog Porsche 911

Krajem ovog mjeseca, točnije 28. svibnja, Porsche će upriličiti svjetsku premijeru nove inačice svojeg kultnog modela, 911.

Prvi put u 61-godišnjoj povijesti, taj će model doživjeti veliku promjenu u pogonima. U novoj će varijanti, naime, pod haubom biti hibridni pogonski sklop.

“Inovativni će snažni hibrid učiniti naš 911 još dinamičnijim”. Najavio je to Frank Moser, potpredsjednik linija 911 i 718 u Porscheu, prenosi Seebiz.

“Ništa nismo prepustili slučaju tijekom razvoja i testiranja novog modela 911, pod svim mogućim uvjetima diljem svijeta. Od ledenih do iznimno vrućih, kao što je to bio slučaj u posljednjoj fazi testiranja u Dubaiju. Bilo da je riječ o visokom opterećenju pogona u teškim uvjetima planinskih prijevoja ili u stani-kreni uvjetima gradskog prometa, novi 911 samouvjereno je savladao sve, pa i najteže, izazove. Na kraju, naši su inženjeri i pokusni vozači njime načinili više od pet milijuna kilometara tijekom testiranja”, dodaje Moser.

No, poseban test obavljen je nedavno na kultnoj stazi Nürburgring Nordschleife. Tamo je nova hibridna verzija Porschea 911 postigla vrijeme od 7:16.934, odnosno čak 8,7 sekundi bolje od istog usporedivog modela 911 s klasičnim pogonom. To je pokazalo da je hibrid značajno brži na stazi, ima više “gripa”, značajno više snage i brži odziv na papučicu gasa, zahvaljujući elektrificiranom pogonu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno