Financa
Digitalni poslovni portal

Hoće li Meta uvesti svoju virtualnu valutu?

Meta navodno istražuje ideju uvođenja “Zuck Bucksa”, virtualne valute koju korisnici kompanije mogu koristiti u svojim aplikacijama. Valjda su čuli da volimo kapitalizam.

Tehnološki div Meta navodno pokušava uvesti središnji sustav valute u aplikaciji koji će se dijeliti na raznim platformama, kao što su Facebook, Instagram i WhatsApp. Čini se da padajuća popularnost Facebooka Metu čini zabrinutom za budućnost svojih financija, što ju je nagnalo da traži načine za diversifikaciju izvan prihoda od oglasa kao i bolje angažiranje korisnika.

Iako se službeno ne zove “Zuck Bucks”, ovaj je nadimak navodno dobio na inicijativu internih zaposlenika u referenci na Marka Zuckerberga, glavnog izvršnog direktora kompanije Meta.

Nije jasno kako će točno funkcionirati ovaj sustav. Međutim, vjerojatno je da ova virtualna valuta neće biti povezana s blockchain-om. Umjesto toga, očekuje se da će raditi više kao valute u igricama. Takve su valute često dostupne za kupnju pravim novcem i mogu se koristiti za kupnju pristupa pogodnostima u aplikaciji i kozmetici, kao što je npr. odjeća za promjenu izgleda lika iz videoigre.

Tako je – Facebook bi mogao imati mikrotransakcije.

Naravno, možda i ne bi. Metina valuta je navodno još uvijek u planiranju i možda nikada neće biti implementirana. Meta je odbila potvrditi ili demantirati ovu informaciju.

“Nemamo nikakve novosti za podijeliti danas”, rekao je glasnogovornik Mete za Mashable. “Stalno razmatramo inovacije proizvoda za ljude, tvrtke i kreatore. Kao kompanija, usredotočeni smo na izgradnju za metaverzum što uključuje i to kako bi plaćanja i financijske usluge mogle izgledati.”

Ostale značajke koje Meta navodno razmišlja dodati uključuju novčiće specifične za kreatora povezane s Instagram influencerima i tokene izdane korisnicima za doprinos Facebook grupama. Iako bi se uskoro moglo intenzivirati objavljivanje u Facebook grupama, ovo bi moglo ukazivati ​​na to da društvena interakcija na ovoj platformi možda gubi svoj sjaj.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije