Financa
Digitalni poslovni portal

“Imagin” kreće u metaverzum, postajući prva europska fintech tvrtka u virtualnom svijetu

Inicijativa će ponuditi impresivna iskustva kroz imaginLAND za više od 3,7 milijuna imagin korisnika, koji će moći uživati ​​u imaginovom sadržaju u metaverzumu

Imagin“, platforma za digitalne usluge koju podržava CaixaBank, ući će u metaverse sljedećih dana putem imaginLAND-a.

Projekt će platformi omogućiti pokretanje inicijativa u prostoru virtualne stvarnosti te će biti dostupan cijeloj zajednici korisnika.

Inicijativa će ponuditi impresivna iskustva kroz imaginLAND za više od 3,7 milijuna imagin korisnika, koji će moći uživati ​​u imaginovom sadržaju u metaverzumu. Stvaranjem imaginLANDa, imagin postaje prva europska fintech tvrtka s aktivnom prisutnošću u virtualnom svijetu.

Imaginov skok u metaverzum, jedan od ključnih projekata platforme za 2022., bit će pokrenut s virtualnom verzijom imaginCaféa, imaginovog fizičkog prostora u centru Barcelone, gdje korisnici mogu pristupiti sadržaju koji je povezan s kulturom, kreativnošću, tehnologijom i održivošću. Metaverse verzija imaginCaféa, modelirana u 3D, nalazit će se na virtualnoj platformi Decentraland u Forrest Plazi, jednom od njegovih najprometnijih četvrti, a korisnici će moći ući sa svojih digitalnih uređaja pomoću poveznice ili QR koda.

Koncert u metaverzumu, prvi sadržaj iz imaginLAND-a

ImaginLAND će obilježiti pokretanje glazbenim događajem Marlona, ​​jedne od najperspektivnijih španjolskih pop grupa.

Događaj će biti snimljen u formatu s više kamera od 360° i bit će prvi imagin sadržaj u metaverzumu. Marlonov koncert bit će dostupan u virtualnoj verziji imaginCaféa u imaginLAND-u od 28. travnja. Korisnici će putem svojih digitalnih uređaja moći prisustvovati koncertu iz metaverzuma i doživjeti potpuno imerzivno iskustvo u virtualnoj stvarnosti.

Sadržaj u imaginLAND-u obnavljat će se na mjesečnoj bazi i napredovat će tijekom sljedećih mjeseci kako imagin bude razvijao nova virtualna iskustva i usluge.

imaginCafé 3.0

Ovaj projekt je dokaz da se imaginCafé nastavlja razvijati izvan granica fizičkog svijeta. Prostor je pokrenut 2017. godine kao mjesto za poticanje inicijativa povezanih s tehnologijom i kreativnim industrijama, a od njegovih početaka svi sadržaji dostupni su i online. Sada ide korak dalje i skočit će u metaverse kako bi korisnicima omogućio da uživaju u iskustvima s bilo kojeg mjesta.

Kako bi se dodatno pojačao odnos između fizičkog prostora i digitalnog i virtualnog okruženja, imaginCafé će u svom fizičkom prostoru imati kutak posvećen metaverzumu, gdje će svi posjetitelji moći uživati ​​u imaginLAND iskustvu kroz slušalice virtualne stvarnosti.

U metaverzumu u cjelini, osim iskustvenog prostora u Decentralandu, imagin je dobio i virtualnu radnju u platformi proširene stvarnosti OVR, u kojoj je postavio i svoj imaginCafé.

imagin, model za inovaciju

imaginLAND omogućuje imaginu da dodatno ojača svoju poziciju na čelu digitalnih inovacija uz predanost kontinuiranom poboljšanju korisničkog iskustva. Imaginov inovativni duh ne prenosi se samo kroz potpuno digitalnu ponudu usluga, već i s konceptualnog stajališta. Etablirao se kao platforma koja nadilazi svoju primarnu ulogu u financijama, postavljajući visoke standarde za digitalne sadržaje usmjerene na životni stil općenito.

Uz vlastitu ponudu sadržaja, imagin se i dalje obvezuje na ugrađivanje proizvoda i tehnologija trećih strana kroz partnerstvo s drugim fintech tvrtkama i start-upovima. Tijekom prošle godine, imagin je postigao dogovore da svojim korisnicima ponudi posebna iskustva i pogodnosti integrirane u aplikaciju s partnerima kao što su Booking, Nike, Airbnb, Hoteles.com, TUI i Zalando, između ostalih. Nadalje, imagin je integrirao start-up tehnologije kao što je Earthly u svoju platformu kako bi pomogao korisnicima da nadoknade svoje emisije CO2 i Bankify, društvenu komponentu “Like & Share” koja potiče interakciju sa sadržajem dostupnim u aplikaciji, kao i interakciju između različitih korisnika zajednice.

3,7 milijuna imaginatora

Imagin je lifestyle platforma koju promovira CaixaBank koja nudi digitalne, financijske i nefinancijske usluge koje svojim korisnicima, uglavnom mladima ispod 30 godina, sa željom da pomažu u svakodnevnom životu i budućim projektima. Trenutačno ima zajednicu od 3,7 milijuna korisnika, što je brojka koja stalno raste zahvaljujući širokom rasponu sadržaja i usluga – mnogima od njih može se besplatno pristupiti.

Digitalni sadržaji imagina organizirani su oko šest glavnih područja: glazba (imaginMusic), videoigre (imaginGames), trendovi (imaginCafé), tehnologija (imaginShop), održivost (imaginPlanet) i solidarnost (imaginChangers). imagin također nudi posebna iskustva i prednosti u područjima kao što su putovanja i urbana mobilnost.

Osim toga, aplikacija imagin pruža niz financijskih proizvoda za pokrivanje štednje i potreba za financiranjem mladih ljudi dok prelaze u odraslu dob i počinju imati vlastite prihode i vlastite životne projekte. Imagin se u tom smislu pridržava karakteristika koje su ga pretvorile u vodeću banku za mlade: mobilno bankarstvo (usluge se pružaju isključivo putem aplikacije, bez poslovnica i web stranice, koja ima isključivo informativnu svrhu), bez naknade za korisnika i vlastitim jednostavnim i jasnim jezikom, posebno prikladnim za izravnu komunikaciju s mladima.

Izvor: saopćenje kompanije imagin

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije