Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

IT konferencija Vision Days uživo će prikazati cyber napad

IT konferencije su sjajna prilika za upoznavanje kolega iz struke, umrežavanje, razmjenu iskustava i ono najvažnije – učenje. Upravo takva će biti prva IT konferencija Vision Days koja će se u Mostaru održati 23. i 24.5. u dvoranama Cinestar i ponuditi predavanja eminentnih stručnjaka.

Ono što će ovu konferenciju izdvojiti od drugih sličnih konferencija u regiji je da će sva predavanja biti zasnovana isključivo na „case study“ predavanjima stručnjaka, odabranim iz njihovog dugogodišnjeg iskustva u struci.

Predavači koji stižu u Mostar su velika imena u IT svijetu sa bogatim iskustvom u velikim IT korporacijama, europskim, te svjetskim projektima.

U posebnom fokusu bit će regionalni IT stručnjaci i certificirani stručnjaci za cyber security, jer cyber napadi su nešto što nije upitno hoće li se, nego kada dogoditi. Kako bi kompanije bile spremne i umanjile potencijalnu štetu, ovakve konferencije su prava prilika za učenje i informiranje o cyber prijetnjama, a na ovoj konferenciji će jedan takav napad biti i uživo prikazan.

„Danas praktički više nije pitanje da li ćete biti hakirani, već kada će se to dogoditi. A kada se već dogodi, želimo biti što spremniji ne bi li smanjili potencijalnu štetu.

Većina napadača, nakon što ostvari inicijalni pristup internoj mreži, pokušava eskalirati privilegije do domenskog administratora, nakon čega svaka obrana praktički pada u vodu.

U ovoj ćemo prezentaciji vidjeti – uživo – kako izgleda jedan takav napad gdje napadač eskalira privilegije i ostvaruje neovlašteni pristup dok ne dođe do kraljevskih dragulja te objasniti i kako ovakve napade spriječiti ili otežati.“, najavio je Bojan Ždrnja, jedan od predavača konferencije.

Osim ove, konferencija će ponuditi i dvadesetak drugih zanimljivih tema iz IT struke. Budite dio ovog jedinstvenog IT događaja i unaprijedite svoje znanje kroz predavanja eminentnih IT stručnjaka.

Na stranici visiondays.ba  dostupne su kotizacije koje će po cijeni 300, 00 KM + PDV biti do 10.5., nakon čega će, ukoliko ih još ostane u prodaji, biti po većim cijenama.

Bojan Ždrnja
Bojan Ždrnja

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno