Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Iz dviju kripto tvrtki ukradeno 115 milijuna dolara

Hakirane su dvije platforme za kriptovalute povezane s digitalnim poduzetnikom visokog profila Justinom Sunom. Uukradeno je oko 115 milijuna dolara.

Uključena je mjenjačnica digitalnih valuta HTX, ranije poznatu kao Huobi, iz koje su hakeri iscrpili oko 30 milijuna dolara kriptovaluta, navodi se u priopćenju tvrtke. Takozvani blockchain most Heco Chain, također je napadnut, potvrdio je HTX.

Sun, koji je investitor u HTX i koji je povezan s lancem Heco, potvrdio je događaje.

Blockchain most povezuje različite mreže kako bi omogućio brzu razmjenu i kretanje različitih kriptovaluta. Ovi lanci su se pokazali ranjivima na hakiranje.

Tvrtka za tržišnu analitiku CryptoQuant procjenjuje da je iz lanca Heco ukradeno ukupno 85,4 milijuna dolara kriptovaluta. Bio je većim dijelom denominiran u stablecoinu USDT i eteru.

Također je ukradena velika količina HTX-ove izvorne kriptovalute, HBTC. Cijena HBTC-a pala je za više od 5% u odnosu na prethodna 24 sata, prema podacima CoinGecka.

HTX je rekao da identificira izvor napada i da je implementirao hitne mjere za zaštitu imovine korisnika. Burza je, kao mjeru predostrožnosti, privremeno obustavila usluge depozita i isplate na HTX-u i Heco Chain-u. Tvrtka je također rekla da će u potpunosti nadoknaditi sve gubitke nastale uslijed napada.

Podaci CryptoQuant-a pokazali su da je oko 11.100 ether tokena premješteno s HTX burze u posljednjih nekoliko sati. Riječ je o kriptovaluti vrijednoj oko 23 milijuna dolara i uglavnom je rezultat hakerske krađe digitalnih novčića. Kao i nekoliko korisnika koji pokušavaju dobiti svoj novac iz mjenjačnice, rekao je glasnogovornik CryptoQuanta za CNBC.

Analitičar CryptoQuant Bradley Park rekao je da hakeri prebacuju svoju ukradenu imovinu u likvidniju ether imovinu jer se stabilni novčići USDT i USDC mogu zamrznuti.

Hakiranje HTX-a dolazi nakon što je druga mjenjačnica koju podržava Sun, Poloniex, ovog mjeseca pretrpjela hakiranje koje je dovelo do krađe kriptovaluta u vrijednosti od 100 milijuna dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno