Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kripto svijet u pet filmova kao prijedlog za vikend

Kripto svijet je imao jako turbulentnu 2022. godinu. Kao što ste mogli čitati na našem portalu cijene su doživjele značajne korekcije. Kripto banke i mjenjačnice su propadale zbog likvidnosti. Od svog nastanka kripto svijet inspirira režisere da snime filmove, serije i dokumentarace. Donosimo prijedlog pet filmova koje bi trebali pogledati.

Banking on bitcoin

Film je snimljen 2016. godine. Istražuje povijest Bitcoina. Priča o potencijalnom utjecaju kripto svijet-a na globalni bankarski sustav. U dokumentarcu su intervjuriani stručnjaci, uključujući prve korisnike Bitcoina, poduzetnike i investitore.

https://youtu.be/ByvbAi924TI

The Rise and the Rise of Bitcoin

Dokumentarac je snimljen 2014. godine. Zanimljiv je jer prati nevjerojatnu priču o Bitcoinu. Od njegovih tajanstvenih početaka do trenutnog statusa globalnog fenomena. Film sadrži intervjue s nekim od najvećih imena u svijetu Bitcoina, uključujući Gavina Andresena, blizance Winklevoss i Rogera Vera.

Film nije posebno pun uvida, ali je sjajan skup priča za sve koji žele saznati više o Bitcoinu i njegovim rizicima.

CRYPTOPIA

Ovaj dokumentarni film je ssnimljen 2017. godine. istražuje svijet kriptovaluta i blockchain tehnologije. U filmu govore i intervjuirani su stručnjaci iz kripto svijeta. Film prikazuje glavne priče vezane uz kripto. Krenuvši od ranih dana Bitcoina do trenutnog ICO-a i istražuje industriju koja se brzo razvija.

Bitcoin: Beyond the Bubble

Ov je jedan kraći dokumentarni film u trajanju od samo 35 minuta. Snimljen je 2018. godine. Tema je uvod u svijet kriptovalute za one koji žele nešto sažeto, informativno i konkretno. Film odgovara na neke od najčešćih kritika Bitcoina. Istražuje potencijal blockchain tehnologije i sadrži intervjue s raznim stručnjacima. Daje optimističan pogled na budućnost kriptovalute.

The Blockchain and Us

Dokumentarac je snimljen 2017. godine. Istražuje utjecan blockchain tehnologije na naš svijet. Središnja teza ovog filma analizira kako blockchain može koristiti društvu. Svakako zanimljivo za svakoga koga interesira kripto svijet. Istražuje kako blockchain tehnologija ima potencijal promijeniti kulturu i što bi to moglo značiti za budućnost.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno