Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Londonska burza pokreće crypto ETN 28. svibnja

Crypto ETN-ovi prihvaćeni za trgovanje na LSE su prikladni samo za profesionalce, napisala je burza. Londonska burza (LSE) će lansirati novčanice kojima se trguje na burzi kriptovaluta (ETN). One prate vrijednosti Bitcoina i Ethera od 28. svibnja.

Prema najavi od 25. ožujka, prijave za cripto ETN-ove mogu se podnijeti već 8. travnja. Uspješna sredstva će biti navedena narednog mjeseca pod uvjetom da ih odobri Uprava za financijsko ponašanje (FCA). Osim toga, emitenti moraju dostaviti nacrt prospekta i pismo u kojem objašnjavaju zašto ispunjavaju ETN zahtjeve do 15. travnja.

Usprkos značajnom interesu investitora, ETN-ovi će biti dostupni samo profesionalnim investitorima. Ovo je u skladu sa zabranom britanske FCA za prodaju cripto derivata i ETN-ova donesenom u siječnju 2021. Da bi bili odobreni, cripto ETN-ovi moraju biti fizički podržani. Bez zaduženja, imati pouzdanu vrijednost osnovne tržišne cijene i može biti denominovana samo u Bitcoinu ili Eteru. Osnovna sredstva moraju se čuvati od strane licenciranog čuvara protiv pranja novca u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europskoj uniji ili Sjedinjenim Državama. Izdavači mogu podnijeti do tri različite valutne linije za ETN, navodi Kripto.ba.

S obzirom na prirodu proizvoda i smjernice za prijem navedene u ovom listu podataka, standardni rokovi prijema se ne primjenjuju na kripto ETN-ove. Izdavatelji i njihovi savjetnici bi stoga trebali stupiti u vezu s burzom. Što prije razgovarati o njihovom predloženom prijemu.

objašnjavaju s Londonske Burze (LSE)

Ovaj potez slijedi korake odobrenja američke Komisije za vrijednosne papire i burze za promptne Bitcoin fondove kojima se trguje na burzi u siječnju. Iako im nedostaje komponenta maloprodajnog investitora. U svom dvogodišnjem planu, FCA je kao jedan od svojih ciljeva navela pooštravanje mjera protiv zloupotrebe kripto tržišta. Regulator će poboljšati sustave praćenja i intervencije. Žele pokriti zlouporabu tržišta i integritet. Prošlog listopada, FCA je implementirala nova pravila za marketing vezan za kriptovalute, obećavajući “snažne akcije” protiv potencijalnih kršenja.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno