Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Morgan Stanley imenovao šefa odjela za umjetnu inteligenciju

Morgan Stanley promovirao je jednog tehničkog direktora u svom odjelu za upravljanje imovinom u prvog voditelja odjela za umjetnu inteligenciju u cijeloj tvrtki.

Banka je imenovala Jeffa McMillana, veterana banke sa sjedištem u New Yorku. McMillan je tu da pomogne u vođenju implementacije umjetne inteligencije u cijeloj tvrtki. Navodi se tako u dopisu koji su u četvrtak poslali supredsjednici Andy Saperstein i Dan Simkowitz.

Prošle je godine Morgan Stanley postao prva velika tvrtka s Wall Streeta koja je stvorila rješenje za zaposlenike temeljeno na OpenAI-jevom GPT-4. Projektu koji nadzire McMillan.

Taj potez pokazuje sve veću važnost umjetne inteligencije u financijskim uslugama, potaknutu meteorskim usponom generativnih AI alata koji stvaraju ljudske odgovore na upite.

Tvrtke s Wall Streeta prošle su godine uglavnom smanjivale broj radnih mjesta, piše CNBC. Ali su se natjecale da popune tisuće radnih mjesta za AI, otimajući zaposlenike jedna drugoj.

U lipnju je JPMorgan imenovao Teresu Heitsenrether svojom glavnom službenicom za podatke i analitiku zaduženom za usvajanje umjetne inteligencije. U Goldman Sachsu, direktor informiranja Marco Argenti smatra se glavnim zagovornikom umjetne inteligencije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno