Financa
Digitalni poslovni portal

Najbolje aplikacije za online zaradu

Danas, postojanjem aplikacija za rad, imate mogućnost zarađivati putem vaših mobilnih telefona ili laptopa. Internet nam je sigurno olakšao svakodnevnicu, prenosi portal manager.ba.

Iz udobnosti svog doma možemo platiti račune, dogovoriti sastanak, razgovarati s prijateljima, kupovati što god želimo i još mnogo toga. Jedna od stvari koja bez interneta nikako ne bi bila moguća jeste rad od kuće. Danas, možete biti freelancer i raditi za ljude iz cijeloga svijeta ili dodatno obavljati jednostavne poslove u svoje slobodno vrijeme. Iz ovog razloga aplikacije za zaradu u 2022. godini postale su najtraženije u Google Play-u i App store-u.

Zbog pandemije koja je zadesila cijeli svijet u 2020. godini, mnogi su morali svoje poslove tražiti na internetu. Rad od kuće je jedna od pozitivnih stvar 21. stoljeća pa vam donosimo listu najboljih aplikacija za rad.

Fiverr

Lista najboljih aplikacija ne bi bila potpuna bez Fiverr-a. Ovo je najpopularnija platforma za freelancing poslove. Vjerojatno već znate koliko je freelancing posao isplativ i odličan za sve studente i one koji žele dodatno uštedjeti.

Znate kako kreirati logo, reklamu, napisati tekst ili riješiti neki programski posao? Onda je Fiverr aplikacija za vas jer će vas povezati sa svim klijentima koji traže vaše usluge iz cijelog svijeta.

Dakle, kako bi zaradili na ovoj aplikaciji dovoljno je da nudite uslugu u kojoj ste najbolji i za koju smatrate da je tražena na ovoj platformi.

Plaćanje se, kao i na većini ovakvih aplikacija, vrši putem PayPal – a. Važno je napomenuti da Fiverr uzima oko 20% provizije od vaše zarade, uključujući i vaše napojnice.

Fiverr; ilustracija
Fiverr; ilustracija

Swagbucks

Swagbuck aplikacija je jedna od onih koje ne nude previše zahtjevne poslove. Putem ove aplikacije možete zaraditi gledajući reklame, igrajući igrice ili ispunjavajući ankete. Za razliku od Fiverr-a gdje možete raditi i više nego dovoljno, na Swagbucksu to nije slučaj.

S obzirom da su u pitanju vrlo lagani poslovi za koje nije potrebno posjedovati određene vještine, očekujte skromnu zaradu.

Kada izvršite neki zadatak zaradit ćete određen broj Swagbucks bodova, što se kasnije pretvara u novac. 100 Swagbucks bodova je 1 $. Novac možete preuzeti preko PayPala ili u obliku poklona koji možete iskoristiti na određenim stranicama.

Iako zarada nije velika, ovo je i dalje odlična aplikacija za zaradu obzirom da svoje slobodno vrijeme možete unovčiti i pretvoriti u nešto korisno.

ebay

Ako imate previše stvari onda je ovo izvrsna prilika za dodatnu zaradu. Preko ebaya ili bilo koje druge platforme za prodaju možete zaraditi sasvim dovoljno i uštediti.

Odjeća, stare kovanice ili poštanske markice, CD-ovi ili bilo šta drugo može se prodati na ebayu. Pogotovo u posljednjih godinu dana tražene su starije, vintage stvari iz 2000-tih. Ukoliko imate zanimljivu stvar koja vam samo skuplja prašinu onda je vrijeme da zaradite nešto novca.

Naravno, prilikom postavljanja cijene budite realni. U slučaju da niste sigurni u vrijednost vašeg proizvoda istražite za koliko drugi prodaju slične stvari i pronađite zlatnu sredinu.

Poshmark

Aplikacija Poshmark prilagođena je prodaji odjeće i pribora. Registracija je vrlo jednostavna i brza. Nakon registracije fotografirajte svoj proizvod ili učitajte fotografije svoje stavke, ispunite opis, odredite cijenu i objavite ga.

Također možete istaknuti stavke u aplikaciji “Posh party” gdje su virtualni događaji kupnje koncentrirani na određene brandove, kategorije i teme.

Poshmark vam putem e-maila šalje poruku s unaprijed plaćenom pošiljkom nakon kupnje. Sve što vi trebate napraviti jeste poslati pakete. Plaćanje se vrši online; u većini slučajeva preko PayPala ili bilo koje druge platforme za online transakcije novca.

Za prodaju putem Poshmarka, aplikacija uzima proviziju od 2,95$ za prodaju ispod 15$ i 20% od iznosa za prodaju iznad 15$.

Aplikacije za dostavu

U posljednje vrijeme mogli ste primijetiti kako se na našim prostorima šire aplikacije za dostavu. U samo nekoliko klikova možete iz udobnosti svoga doma naručiti ono što vam treba.

Iako ovo nije online posao uključuje aplikaciju jer preko nje preuzimate narudžbe. Za ove poslove potrebno je da imate automobil, bicikl ili motor i naravno – mobitel.

Preko ovakvih aplikacija možete zaraditi sasvim pristojan iznos novca, a sami odlučujete koliko narudžbi za isporuku želite dnevno preuzeti.

Neobux

Neobux je platforma koja daje plaću za gledanje reklama, igranje igrica i popunjavanje anketa i upitnika.

Zarada je minimalna u odnosu na neke druge aplikacije ali je ovo tipično za ovu vrstu poslova. Ipak je u pitanju zadatak koji ne oduzima mnogo vremena i ne zahtijeva posebne vještine i znanja.

Registracija je vrlo jednostavna i kada se prijavite možete gledati samo 4 reklame dnevno. Ako vaš profil nije aktivan, Neobux će izbrisati nalog nakon 30 dana što se ne koristi.

Ako ne znate kako ispuniti slobodno vrijeme onda je ovo pravi način jer možete i uštediti novac!

MyPoints

MyPoints je aplikacija koja je osnovana 1996. godine. Radi na istom principu kao Neobux ili Swagbucks. Na ovoj platformi možete zaraditi gledajući reklame ili igrajući igrice te možete skupiti virtualne bodove.

Virtualne bodove možete obnoviti ili zamijeniti za poklon bonove koje možete iskoristiti na određenim stranicama. Kada prvi put priključujete ovu aplikaciju dobit ćete 10$ bonusa.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije