Financa
Digitalni poslovni portal

Najveća njemačka banka dovodi stotine programera iz Rusije

Najveća njemačka banka Deutsche Bank dovest će stotine programera u Berlin iz svog tehnološkog centra u Rusiji, te ističe da zatvaranje tog centra neće ugroziti njezino poslovanje.

Banka je svim svojim zaposlenicima u tehnološkom centru u Rusiji, a u Sankt Peterburgu i Moskvi ih ima oko 1500, ponudila posao u Njemačkoj, piše dnevnik Handelsblatt pozivajući se na izvore iz banke.

Do sada se, kažu, već prijavio osrednji troznamenkasti broj zaposlenih. U banci nisu htjeli komentirati pisanje liste.

Najveća njemačka banka priopćila je sredinom ožujka da smatra da su operativni rizici zatvaranja centra u Rusiji “vrlo ograničeni”.

“To je samo jedan od nekoliko tehnoloških centara diljem svijeta. Stoga prestanak rada ne predstavlja poseban rizik za globalno poslovanje”, poručuju iz banke koja ima slične IT centre u Bukureštu, SAD-u i Indiji.

No, u izvješću za prvo tromjesečje banka, koja kotira na njemačkom burzovnom indeksu Dax, bila je malo opreznija.

“Izlažemo se riziku da će naša sposobnost korištenja tih tehnoloških resursa biti smanjena ili eliminirana, na primjer zbog zapadnih sankcija, državnih mjera u Rusiji ili zbog mjera upravljanja”, poručili su iz banke.

Premještanjem osoblja Deutsche Bank smanjuje rizik da ostane bez stručnjaka ako ne može nastaviti upravljati centrom u Rusiji zbog napetosti između Zapada i Rusije, ocjenjuje Handelsblatt.

Izvor:bonitet.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije