Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

NFT bilježi konstantan pad prodaje, kakva mu je budućnost?

Tržište non-fungible tokena (NFT) trenutno ne stoji baš najbolje. Prateći medije, stiče se dojam kako se svakodnevno pokreće neki novi NFT projekt. Ipak, statistika je neumoljiva, sve je manje novca koji se troši u tom sektoru.

U srpnju je tako ukupna prodaja NFTova iznosila samo 495,6 milijuna dolara. Ovo predstavlja pad od 23% u odnosu na 6.46,1 milijun dolara iz lipnja, pokazuju podaci NFT agregatora CryptoSlam. To je peti uzastopni mjesec pada prodaje NFTova. U veljači ove godine tržište NFTova je bilježilo ukupni promet od 1,2 mlrd. dolara, prenosi PoslovniPuls.

Današnji pad se može pripisati različitim faktorima. Poput toga da potrošači kupuju NFT-ove po nižim cijenama — prosječna prodaja u srpnju iznosila je samo 47 dolara. Ovo pokazuje da je manje ljudi zainteresirano za “blue-chip” NFT-ove. Vrijedi napomenuti kako su razine transakcija ostale visoke u posljednjih nekoliko mjeseci — u lipnju je tako ostvareno oko 10,8 milijuna transakcija, a u srpnju oko 10,4 milijuna, što su najviše razine od veljače 2022.

Pad prodaje ne znači nužno da NFT-ovi odlaze u zaborav, komentira TechCrunch. Umjesto toga, ukazuje na sve veću prevalenciju prodaje NFT-a s niskim preprekama i činjenicu da prostor postaje sve dostupniji široj publici koja možda inicijalno ne želi puno trošiti na NFTove.

U posljednjih 30 dana, tri najvažnija blockchaina po broju prodanih NFTova bili su Ethereum s 293 milijuna dolara, Bitcoin s 56,2 milijuna dolara i Solana s 35 milijuna dolara, pokazuju podaci CryptoSlama.

Tijekom tog vremena, samo su dva NFTa, Bored Ape Yacht Club i CryptoPunk, prodana za više od milijun dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno