Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

‘Novi igrač je na svjetskoj sceni i mogao bi postati trostruko jači od Amerike’

Elon Musk upozorio je da SAD moraju prestati sa sukobima ako žele ostati uz bok brzorastućem kineskom gospodarstvu, za koje je rekao da će narasti i biti do tri puta veće od američkog zbog svoje jake radne etike, javlja Business Insider.

“Nije sve neka velika zavjera kineske vlade. U Kini postoji samo ogroman broj vrijednih, pametnih ljudi koji žele napredovati i obaviti posao. Nisu umišljeni i ne misle da su posebni”, rekao je Musk u ponedjeljak putem na All-In tehnološkoj konferenciji koju je organizirao All-In podcast.

Amerika je trenutno ispred Kine kada je u pitanju BDP. Naime, najnoviji podaci Svjetske banke pokazuju da je BDP Sjedinjenih Država na 20,95 bilijuna dolara, u usporedbi s kineskih 14,72 bilijuna dolara. Međutim, rast kineskog BDP-a u posljednjih 30 godina dramatično je nadmašio rast američkog.

Musk je iskoristio priliku i osudio Amerikance jer se, smatra on, međusobno bore umjesto da se usredotoče na rast gospodarstva, piše poslovni.hr.

“Dosta je toga da Amerika sama sebe udara u lice, to je jednostavno glupo. Razmislite ovako: Hej, ovdje moramo biti konkurentni. A u na sceni je novi klinac koji će ako nastavi rasti biti dva ili tri puta veći od nas. Bolje da pojačamo našu igru ​​i da se prestanemo svađati”, rekao je Musk.

Milijarder je istaknuo i kako je njegova tvrtka za proizvodnju električnih automobila, Tesla, uspjela ostati konkurentna u Kini upravo zbog kineskog tima tvrtke, a i u ranijim intervjuima je hvalio kinesku radnu snagu kao supertalentiranu.

Na pitanje u ponedjeljak od strane panelista da proširi svoju tvrdnju o sukobima u SAD-u, Musk je pozvao tvrtke da manje naglašavaju političke stavove na radnom mjestu.

“Smisao tvrtke je proizvoditi korisne proizvode i usluge za svoje bližnje. To nije neko političko okupljalište. Nemojmo zaboraviti zašto bi tvrtke trebale postojati”, poručio je Musk pobravši pljesak publike.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno