Financa
Digitalni poslovni portal

Netflix svojim radnicima: “Ako vam se ne sviđa način na koji radimo, dajte otkaz”

To što zaposlenici nešto smatraju štetnim sadržajem, ne znači da ćemo o tome voditi računa, poruka je streaming diva

Netflix je sugerirao svojim zaposlenicima da daju otkaz ako su uvrijeđeni njegovim sadržajem.

“Podržavamo umjetnički izričaj kreatora s kojima smo odabrali surađivati”, rekli su između ostalog.

Naime, zaposlenici Netflixa trebali bi napustiti tvrtku ako dovode u pitanje njezin program, naveo je streaming div u internom memorandumu poslanom ovog tjedna, piše telegraf.

Unutar odjeljka “Umjetnički izričaj” u memorandumu o korporativnoj kulturi, zaposlenicima se savjetuje da napuste tvrtku ako ih vrijeđa “širina sadržaja” streaming servisa.

Sve je počelo kada je Netflix emitirao kontroverzni stand-up specijal Davea Chapela “The Closer”, što je navelo LGBT i zaposlenike na protest protiv njegovih homofobičnih šala.

“Neće se svima svidjeti sve što nudimo i pružamo kao uslugu. Iako je svaki naslov drugačiji, pristupamo im na temelju istog skupa principa: podržavamo umjetnički izričaj kreatora s kojima odlučimo raditi; programiramo ih za publiku raznolikost i ukus; i dopuštamo gledateljima da odluče što je prikladno za njih, a ne da Netflix cenzurira određene umjetnike ili glasove”, piše on između.

U odjeljku se zaključuje da “osobne vrijednosti” zaposlenika o onome što smatraju “štetnim” neće biti uzete u obzir.

“Ovisno o vašoj ulozi, možda ćete morati poraditi na naslovima za koje mislite da su štetni. Ako vam je teško podržati našu širinu sadržaja, Netflix možda nije najbolje mjesto za vas”, rekao je.

U šestomjesečnom procesu sudjelovale su tisuće zaposlenika, a interni dokument procurio je neposredno prije nego što je planirano da bude javno vidljiv. Ova je tvrtka posljednjih dana nedostupna medijima.

Chapelle je nastupio u sklopu Netflix Is A Joke Fest, festivala komedije u Los Angelesu u organizaciji giganta Netflixa. Tu se dogodio i incident.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije