Financa
Digitalni poslovni portal

Otvorena tvornica sportske opreme u Jablanici

Proizvođač sportske opreme “Number 1” koji je već godinama broj jedan u Bosni i Hercegovini proširio je svoje poslovanje novom tvornicom tekstilne proizvodnje sportske opreme, koja je danas otvorena u Jablanici. Na svećanom otvaranju tvornice “Number 1” u Jablanici prisustvovala su brojna imena iz poslovnog i sportskog svijeta Bosne i Hercegovine.

Number 1 - tvornica sportske opreme
Number 1 – tvornica sportske opreme

Prisutnima se prigodnim riječima zahvale svima koji su doprinijeli otvaranju pogona obratio Nihad Selimović, osnivač brenda “Number 1”: “Ovo je rezultat našeg rada u proteklom peridu, poslije pet godina rada došli smo u situaciju da sportsku opremu brand-a “Number 1” nosi preko tisuću sportskih klubova u Bosni i Hercegovini, regiji i Europi. To je dokaz da smo na pravom putu i da ćemo i dalje nastaviti naše širenje. Poslovna jedinica broj tri u Jablanici danas počinje sa radom i osigurano je zaposlenje za 50 radika koji su u proteklih nekoliko mjeseci prolazili kroz obuku. Nakon prve faze ide i druga faza gdje ide obuka nove grupe radnika. U konačnici, kada fabrika bude radila u punom kapacitetu planirano je zaposlenje 150 radnika.

Dodao je da je to sigurno u današnje vrijeme pandemije velika stvar: “Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim prije svega načelniku Damiru Šabanoviću i kompletnoj administraciji koji su zaista u svakom trenutku izlazili u susret. Isto tako zahvalnost ide i bivšem načelniku Salemu Dediću i bivšoj administraciji sa kojima smo i započeli ovaj projekat. Jedan od najvažnijih faktora zbog čega smo poslovnu jedinicu doveli i u Jablanicu je i naša košarkaška legenda Mirza Teletović i ovom prilikom se zahvaljujem, ne samo ispred naše kompanije, nego i ispred svih stanovnika BiH “.

Načelnik Jablanice, Damir Šabanović, u svom govoru je istakao da Jablanica svakom investitoru stoji na raspolaganju, javlja Jablanica live. “Po preuzimanju funkcije načelnika prvo što sam pitao je šta je sa investitorom na Gornjoj Koloniji. Rekao sam da ga se treba zvati što prije da pitamo jesu li odustali ili nisu. Svi znamo šta je pandemija u svijetu uradila i tragovi panedmije su svuda oko nas. Upoznali smo se, uspostavili suradnju i rekao sam da općina Jablanica svakom investitoru stoji na raspolaganju. Ovo što vidimo danas i što otvaramo, svi koji su zainteresirani za suradnju sa Jablanicom su dobrodošli i svima ćemo naći neki prostor. Želim sretan rad firmi “Number 1” i nastavak suradnje” – poručio je Šabanović.

Podsjećamo, fabrika se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Unisa, a investicija je vrijedna preko dva miliona BAM. Proizvoditi će se trenerke, dresovi, jakne, ruksaci, šatori, zapravo sve potrebno kada je u pitanju sport i planinarenje, a ono što je najbitnije od svega jeste činjenica da će Jablaničani, koji su u svom gradu prije rata imali izuzetno jaku industriju, napokon imati priliku da biraju između ostanka i odlaska iz Jablanice. Podsjetimo, trenutno prozvođač sportske opreme “Number 1” je službeni sponzor muške košarkaše reprezentacije Bosne i Hercegovine, muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, te ostalih brojnih profesijonalnih i amaterskih sportskih kolektiva.
Prije otvaranja prozvodnog pogona u Jablanici, oprema jedinog proizvođača sportske opreme u BiH se šivala u Sapni. U 2021. godini prvi brend sportske opreme koja se u cjelosti kreira, dizajnira i proizvodi u BiH, otvario je lanac maloprodajnih objekata u gradovima širom BiH, koje su standardizirane na jedinstven i prepoznatljiv način.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije