Financa
Digitalni poslovni portal

Ovo su znakovi da netko njuška po vašem smartfonu

Od baterije koja se brzo prazni do razgovora koji su pročitani, nabrojali smo nekoliko znakova uz koje možete otkriti je li netko koristio vaš smartfon dok vi za to niste znali
Jeste li ikad posumnjali da vam netko koristi smartfon dok ste u drugoj sobi ili dok spavate? Postoje pravi načini na koje to možete provjeriti. Prije nego što ih nabrojimo, valja naglasiti da dio njih potvrđuje tuđu aktivnost dok drugi mogu značiti i da nešto nije u redu s vašim telefonom.

Provjerite povijest pregledavanja

Prvo što se isplati pogledati je povijest pregledavanja. Ako imate posla s osobom koja pokriva svoje tragove, ova metoda vam možda neće biti od koristi. Obzirom da se ove tragove može vrlo jednostavno izbrisati.

Čak i u tom slučaju provjera stranica koje su se posjećivale može otkriti da je tko koristio vaš smartfon bez da ste toga svjesni.

Pogledajte karusel aplikacija

Karusel aplikacija pokazuje nedavno učitane programe, a do njega na iPhoneu možete doći potezom prstom od dna ekrana prema gore i zadržavanjem prsta na sredini ekrana. Vidjet ćete koje su aplikacije upaljene i po mogućnosti ćete prepoznati one koje vi niste učitali. Ako koristite stariji smartfon samo kliknite dvaput na tipku Home.

Karusel prikazuje redoslijed aplikacija koje ste nedavno koristili.

Poruke koje niste pročitali su – pročitane

Još jedan znak da je netko kopao po vašem smartfonu je ulazak u poruke. Ako vidite nepročitane poruke koje ispod sebe imaju znak da su pročitane, to znači da ih je netko pročitao prije vas. Još jedna indikacija da nešto nije u redu, su poruke od prijatelja koji vas pitaju zašto niste odgovorili na poruke koje ne postoje – što može značiti da ih je netko izbrisao.

Primate čudne ili uvredljive tekstualne poruke

Možda je osoba koja koristi vaš telefon obrisala poruke i razgovore koje je vodila. No ako odnekud počnete dobivati uvredljive i ljutite poruke od ljudi koji tvrde da ste s njima razgovarali. To je  sigurno znak da se netko koristio vašim smartfonom.

Prazna baterija

Ako vaš telefon odjednom često ostaje bez baterije, moguće je da se radi o tome da ga koristi netko drugi. Kod ovog problema, doduše, treba uzeti u obzir da se možda radi i o drugim čimbenicima. Npr. stara baterija koja ne može izdržati dug rad kao prije do zahtjevnih aplikacija koji crpe telefonske resurse dok vi toga niste svjesni.

Izvor: tportal.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije