Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Poslovni savjeti koji mogu pomoći mladom poduzetniku

Poslovni savjeti koji mogu pomoći mladom poduzetniku iz iskustva uspješnih izvršnih direktora, osnivača kompanija, te uspješnih manager-a. Većina njih se slaže da su stalno usavršavanje, napredak i učenje bitan faktor. Evo svih savjeta:

„Radi što voliš, ostalo će samo doći“

Dennis Crowley, generalni izvršni direktor Foursquarea, mobilne aplikacije „teške“ 140 milijuna dolara, u svom poslu vodio se ovim savjetom. Dok je bio mali, majka mu je ponavljala ovu rečenicu i učila ga da uvijek slijedi svoje srce i vjeruje u svoje vizije. Nikad ne treba dopustiti drugima da kažu kako su vaše ideje loše.

„Najbrži put do prihoda“

Rick Alden kaže kako nove ideje nisu problem za kreativni tim. Problem je kad morate odbiti devet odličnih ideja zbog nedostatka resursa kako bi što hitnije stavili novi proizvod u prodaju. Osnivač nekoliko tvrtki za snowboard, ovaj savjet „ukrao“ je iz knjige „The art of the start“ Guya Kawasakija. Upravo ova knjiga pomogla mu je da svoje ideje provede u djela.

„Okruži se odličnim timom i polako ga gradi“

Ovaj odličan savjet dala je Sheila Johnson, osnivačica i generalna direktorica hotela Salamander. Smatra kako treba uložiti u dobar tim jer je to jedna od najvažnijih investicija. Trebate biti pažljivi prilikom odabira tima i isplatit će vam se.

„Uvijek znajte svoj sljedeći korak“

Kad ste vlasnik male tvrtke, morate znati da nitko neće voljeti posao kao vi, stoga ga morate zaštititi. Melinda Emerson, osnivačica i generalna direktorica Quintessence grupe, savjetuje da uvijek ostanete u kontaktu s ljudima koje niste zaposlili, ali su vam se svidjeli. Nikad ne znate kad će vam zatrebati njihova pomoć.

Ilustracija uspjeha financaba
Ilustracija uspjeha financaba

„Najveći dio svog vremena provedite gledajući naprijed“

MGM Internation Resorts poznata je casino industrija. Njen osnivač, Kirk Kerkorian savjetuje da je „samo gledaj naprijed“ najbolji pristup poslu, pogotovo jer je ova vrsta industrije prilično prevrtljiva. „Ako čekate dokaze, bit ćete sljedbenici, a ne vođe”. Christine Day smatra se izvršiteljicom i upravo ta osobine dovela je do toga da malu tvrtku pretvori u međunarodnu silu. Sada je na čelu specijaliziranog portala Luvo, a iza sebe ima nekoliko zavidnih pozicija.

„Velika je vrijednost u napretku i izlaženju iz vlastitog okvira znanja i vještina“

Samo zato što niste bili u središtu događanja ne znači da ne možete postati profesionalac. Ovaj savjet Diane Bryant, vice predsjednica Intela, dobila je od svog kolege na početku karijere. Ističe kako je bitno što bolje razumjeti klijenta jer su šanse za uspjeh veće.

„Prestanite se bojati i skočite“

Rehanu Choudhryju nije bilo lako ostaviti svoj stari posao i započeti Life is Beautiful, festival koji sadrži glazbu, hranu, učenje i umjetnost. Ovaj savjet dobio je od svog mentora koji mu je dao „vjetar u leđa“ jer je napustio stari posao i pokrenuo vlastiti. Choudhry kaže kako nema pravog trenutka za pomak, možete ga napraviti bilo kad u životu, a što je najvažnije, i trebali biste.

„Budi čovjek“

Lako se koncentrirati na transakcije, posebice kad se borite kako biste osnovali tvrtku. Ali najvažnije je zapamtiti da su vaši klijenti također ljudi. Zastanite i primijetite osobu koja sjedi pokraj vas. Takav pristup može promijeniti svijet.

„Vjerujte sebi“

Ovaj savjet dovoljno govori.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno