Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Raiffeisen kažnjen u Austriji

Austrijski financijski regulator (FMA) objavio je da je Raiffeisen Bank Internationalu (RBI) izrekao kaznu od dva milijuna eura zbog propusta u kontroli pranja novca.

RBI nije temeljito provjerio mehanizme kontrole pranja novca i financiranja terorizma u dvije korespondentne banke sa sjedištem u inozemstvu. Na ovaj način regulator pobliže pojašnjava odluku o kažnjavanju banke. Kazna nije pravomoćna, dodaje se.

Raiffeisen: Tvrdnje su neutemeljene

Neimenovani izvor rekao je za Reuters da je sjedište dvije spomenute korespondentne banke na Kubi i u Bahrainu. RBI je najavio da će odluku regulatora osporavati pred sudom.

“Tvrdnje su neutemeljene”, rekla je glasnogovornica banke, naglasivši da RBI ima primjerene mehanizme kontrole pranja novca.

Banka je već 2019. pred austrijskim vrhovnim upravnim sudom uspješno osporila kaznu od 2.7 milijuna eura. Regulator je tada izrekao, također zbog propusta u kontroli pranja novca. Ime Raiffeisen se u Panamskim dokumentima, piše Index.

Njihova objava izazvala je veliki skandal budući da su pokazali kako su kompanije i pojedinci izbjegavali porezne obveze otvarajući račune u poreznim oazama.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno