Financa
Digitalni poslovni portal

Rat u Ukrajini smanjio dobit Intesa San Paolo Banke

Operativna dobit pala je 18 posto, na 2,144 milijarde eura. Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak da su joj dobit u prvom tromjesečju smanjile rezervacije za kredite u Rusiji i Ukrajini, snizivši prognozu dobiti u cijeloj godini. Operativni prihod pao je 1,4 posto, na 5,41 milijardu eura. Neto dobit smanjila se 32,5 posto, na 1,02 milijarde eura. Kada se isključe rezervacije za Rusiju i Ukrajinu, uvećana je 10,2 posto, na 1,68 milijardi eura.
Operativna dobit pala je 18 posto, na 2,144 milijarde eura. Neto prihod od kamata zadržao se na razini prvog prošlogodišnjeg tromjesečja i iznosio je 1,96 milijardi eura. Neto prihod od naknada i provizija pao je 1,2 posto, na 2,29 milijardi eura. Dobit od trgovanja smanjena je 3,5 posto, kliznuvši na 767 milijuna eura, donosi poslovni.hr.
Neto prilagodbe kredita iznosile su 702 milijuna eura, uključujući otpisan 801 milijun eura u Ukrajini i Rusiji i otpuštenih 314 milijuna eura rezervi za posljedice pandemije. Stopa adekvatnosti kapitala bila je na kraju ožujka niža za 0,9 postotnih bodova nego na kraju prošle godine i iznosila je 13,6 posto. U ovoj godini očekuje neto dobit nešto veću od četiri milijarde eura, snizivši procjenu objavljenu u veljači, prije ruske invazije na Ukrajinu, za milijardu eura.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije