Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Richard Teng: Tko je novi šef Binancea?

Iznenadna ostavka Changpenga “CZ” Zhaoa šokirala je kripto svijet. Tko je novi šef Binancea, Richard Teng? Rodom iz Singapura, Teng se pridružio najvećoj svjetskoj kripto burzi prije nešto više od dvije godine kao izvršni direktor singapurske podružnice Binancea.

To je bila godina kada se Binance našao pod istragom Ministarstva pravosuđa. A kako se regulatorni nadzor nad kompanijom i Zhaoom intenzivirao, Teng se brzo penjao na ljestvici, piše BBC.

Na svojoj prvotnoj poziciji singapurskog izvršnog direktora ostao je samo pet mjeseci, prema njegovoj stranici na LinkedInu. U travnju 2023. promaknut je u regionalnog voditelja Europe, Azije, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Teng je postao šef regionalnih tržišta ovog svibnja. A imenovan je na čelnu dužnost u utorak – samo nešto više od dvije godine nakon što je prvi put zaposlen u Binanceu.

Najavljujući svog nasljednika, Zhao je Tenga nazvao “visoko kvalificiranim vođom”. Dodao je da će “s više od tri desetljeća financijskih usluga i regulatornog iskustva, voditi tvrtku kroz sljedeće razdoblje rasta”.

Došao iz tradicionalnog sektora

Prije nego što se pridružio Binanceu, Teng je radio u tradicionalnijim financijskim i regulatornim sektorima. Kao direktor korporativnih financija u Monetarnoj upravi Singapura i glavni regulatorni službenik Singapurske burze. Zatim je prešao na mjesto glavnog izvršnog direktora Abu Dhabi Global Marketa (ADGM), međunarodnog financijskog središta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je ostao šest godina. ADGM regulira trgovanje digitalnom imovinom.

U izjavi od srijede, Teng je rekao da mu je čast preuzeti tu ulogu. Dodao je da će se usredotočiti na uvjeravanje 150 milijuna korisnika Binancea o “financijskoj snazi i sigurnosti tvrtke”.

Ali njegova nova uloga imat će dosta izazova. Zadržavanje povjerenja kupaca bit će glavna točka na Tengovom dnevnom redu, a Binanceova reputacija trpi posljednjih mjeseci.

U ožujku su američki regulatori pokušali su tvrtci zabraniti poslovanje, navodeći da je u zemlji radila ilegalno. Također je optužena za kršenje brojnih američkih financijskih zakona. Uključujući pravila namijenjena sprječavanju pranja novca.

Ministarstvo pravosuđa kasnije je naredilo Binanceu da plati 4,3 milijarde dolara u kaznama i oduzimanju imovine. Unatoč tome, Teng je ponovio da je Binance “tu da ostane”, te da je tvrtka “jača nego ikad”.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno