Financa
Digitalni poslovni portal

Švedski gigant uvodi značajne promjene u poslovanje

Tvrtka do kraja godine najvila ulaganje od tri milijarde eura u nove i postojeće objekte koji bi trebali preuzeti ulogu distribucijskih centara za e-trgovinu

Tijekom pandemije IKEA je zabilježila najveću potražnju za namještajem – otkako je osnovana, jer su ljudi više vremena provodili kod kuće i ulagali u renoviranje/preuređenje.

Grupacija Ingka, koja stoji iza ovog lanca trgovina, najavila je da će do kraja godine uložiti tri milijarde eura u nove i postojeće objekte koji bi trebali preuzeti ulogu distribucijskih centara za e-trgovinu, piše telegraf.

– Tvrtka će ulagati novac u sve svjetske regije, iako će otprilike jedna trećina biti određena za tržište Londona, tj. za nove, probne formate trgovina, kao i za logističke sustave – kaže Tolga Oncu, voditelj maloprodaje u Ingka Grupi.

Dodaje da će većina njih biti namijenjena postojećim IKEA trgovinama, budući da je cilj tvrtke transformacija, odnosno prenamjena prostora. Drugim riječima, ova se grupa, kao i mnogi, u posljednje vrijeme prilagodila rastu internet prodaje – razvojem manjih objekata, promjenom web stranice te uvođenjem novih aplikacija i digitalnih usluga.

Jedna od usluga je alat za daljinsko planiranje.

Dostava online narudžbi iz skladišta obližnjih trgovina na rubnim dijelovima grada trebala bi skratiti rok isporuke i smanjiti njezinu cijenu, uz nižu emisiju CO2 u odnosu na dostavu iz logističkih centara, dodao je čelnik Ingka grupe.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije