Financa
Digitalni poslovni portal

U BiH blokirana 100.792 računa poslovnih subjekata, 28 manje u odnosu na mjesec prije

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH krajem travnja bilo blokirano 100.792 računa poslovnih subjekata te da 54.762 firme imaju blokiran bar jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj (kraj ožujka), broj blokiranih računa poslovnih subjekata smanjen je za 28, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 81, piše Fena.

U novom izvještaju, koji sadrži 4.048 stranica, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, prodavaonica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije