Financa
Digitalni poslovni portal

U siječnju zabilježene više cijene

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u siječnju su u prosjeku više za 1% u odnosu na mjesec prije, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića u siječnju su u prosjeku skuplji za 2,3% u odnosu na prosinac prošle godine, alkoholna pića i duhan za 0,3%, stanovanje i režijski troškovi za 1%, a namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,4%.

Zdravstvo je u prosjeku skuplje za 0,3%, prijevoz za 0,8%, komunikacije za 0,4%, rekreacija i kultura za 2,3%, restorani i hoteli za 1,4%, a ostala dobra i usluge za 0,9%.

Odjeća i obuća su u siječnju u prosjeku jeftiniji za 7,3% u odnosu na prethodni mjesec.

Nivo cijena u siječnju u BiH, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, viši je za čak 7%.

U siječnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 11,9%, alkoholna pića i duhan za 0,5%, stanovanje i režijski troškovi za 6,1%, a namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 3,5%.

Zdravstvo je u prosjeku skuplje za 0,9%, prijevoz za 13,7%, komunikacije za 0,2%, rekreacija i kultura za 4,1%, obrazovanje za 0,2%, restorani i hoteli za 4,5%, te ostala dobra i usluge za 2,3%.

Prosječni pad cijena zabilježen je kod odjeće i obuće i to za 7,6%.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije