Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

U Tomislavgradu otvorena tvornica dizala

U gospodarskoj zoni Vučilov brig pored Tomislavgrada u ponedjeljak je svečano otvoren proizvodni pogon tvrtke specijalizirane za ugradnju, projektiranje, modernizaciju i proizvodnju dizala Metus BiH – prenosi Fena.

Predsjednik Uprave Metus grupe Tomislav Medić kazao je kako će ovaj pogon pridonijeti razvoju Tomislavgrada.

“Danas smo se s velikim zadovoljstvom okupili na otvaranju poslovno-proizvodnog pogona u Tomislavgradu, a njegovim otvaranjem Metus će udvostručiti proizvodne kapacitete i time pridonijeti razvoju Tomislavgrada i okolice. Htio bih se zahvaliti našoj pokretačkoj snazi – djelatnicima Metusa, vlasniku Spidtech i vlastima Tomislavgrada i županije što su nam pomogli u ostvarenju ovoga projekta”, kazao je Medić.

Ovom događaju u Tomislavgradu nazočio je i Jakob Holm, predsjednik uprave Spidtech grupe iz Švedske, koja 2015. godine ušla u vlasničku strukture Metusa.

– Velika mi je čast prisustvovat ovom velikom događaju kako za Metus tako i za ovaj kraj. Metus se iz godine u godinu razvija i zadovoljstvo mi je da je sljedeća faza širenja upravo ovdje. Siguran sam da će ovo potaknuti i ostale tvrtke na investiciju – kazao je Holm.

Metus je osnovan 1994. godine. U počecima je fokus tvrtke bio na ugradnji dizala u Njemačkoj, a kako je tvrtka rasla tako su se širila i tržišta na kojima je djelovala. Osim hrvatskog i najvećeg tržišta, onog u Njemačkoj, projekti su realizirani i na područjima Austrije, zemalja Beneluksa, Meksika, Perua, Švedske i Švicarske.

Metus je prisutan i ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj te trenutno broji preko 350 zaposlenika.

Otvaranju proizvodnog pogona tvrtke Metus u Tomislavgradu nazočili su i županijski i općinski predstavnici vlasti te gospodarstvenici.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno