Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Vijeće ministara BiH danas raspravlja o carini na uvoz električnih i hibridnih vozila

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na današnjoj sjednici razmatrati prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do kraja ove godine.

Predlagatelj je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt sporazuma između Srbije i BiH za “IPA tri” program prekogranične suradnje, čiji je predlagatelj Ministarstvo financija i trezora BiH. Ovo ministarstvo je predlagatelj i informacije o raspodjeli korištenja sredstava tekuće rezerve za devet mjeseci prošle godine. Priopćeno je iz Vijeća ministara.

Planirano je da ministri razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju članova Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Na dnevnom redu će se naći i informacija o pripremi prijedloga akcijskog plana Vijeća ministara za provođenje Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja Europskoj uniji. Od kandidatskog statusa do članstva za 2024. godinu, s prijedlogom akcijskog plana.

Na dnevnom redu sjednice su i prijedlozi programa rada institucija Vijeća ministara.

Predviđeno je da ministri razmatraju i davanje suglasnosti za glasanje državljana Ruske Federacije na području BiH. Povod –  održavanja predsjedničkih izbora, 17. ožujka.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno