Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Vlasnik Facebooka Meta otvara prvu fizičku trgovinu vezanu za metaverzum

Meta je spremna otvoriti svoju prvu fizičku trgovinu u kojoj kupci mogu isprobati i kupiti slušalice za virtualnu stvarnost i druge gadgete dok tvrtka planira krenuti u metaverzum.

Meta Store od 1550 četvornih stopa u kampusu tvrtke Burlingame u Kaliforniji otvara se 9. svibnja i sadržavat će demo za svoje Quest 2 VR slušalice i portal za video pozive, kao i Ray-Banove naočale proširene stvarnosti (AR), izjavili su iz  Meta na ponedjeljak.

Uređaji, osim Ray-Ban naočala, moći će se kupiti u trgovini. Proizvodi se također mogu kupiti online putem nove kartice za kupovinu na meta.com, izjavili su iz tvrtke.

Meta puno ulaže u metaverse – virtualni prostor u kojem ljudi komuniciraju, rade i igraju se – dodajući nove značajke hardverskim uređajima koji služe kao pristupne točke virtualnom svijetu.

Ranije ovog mjeseca, vlasnik Facebooka rekao je da će početi testirati alate za prodaju digitalne imovine i iskustava unutar svoje platforme za virtualnu stvarnost Horizon Worlds i VR platforme Meta lansirane krajem prošle godine.

Meta je također izjavila da će naplatiti naknadu od 47,5% od kreatora digitalnih iskustava i sredstava, što je potez koji je izazvao kritike nekih programera aplikacija.

Zainteresirani kupci čekaju sljedeću verziju Quest 2 VR slušalica, koja će vjerojatno biti objavljena u drugom tromjesečju i koju analitičari smatraju važnom za planove tvrtke o metaverzumu, prenosi Reuters.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno